Sport

Cseh László a Chelsea BL-sikerével hangolna az Eb-re

Cseh László és Jakabos Zsuzsanna is abban bízik, hogy a debreceni úszó Eb megadja az utolsó lökést az olimpiai felkészüléshez.

Hétfőn beindul a nagyüzem a debreceni úszó Európa-bajnokságon. A magyar úszók főszereplők lesznek a kontinensviadalon, a prímet az olyan hazai klasszisok viszik majd, mint például Cseh László és Jakabos Zsuzsanna.

Hölgyeké az elsőség, lássuk, Jakabos Zsuzsanna miként vélekedik a debreceni Eb-ről – az olimpia fényében.

“Edzésből teljesítjük a debreceni Eb-t, jó érzés lesz idehaza világversenyezni. Közhely, de tényleg a versenyzés a legjobb edzés, bízom benne, hogy az élmények mellett hasznos is lesz a cívis városi Európa-bajnokság – mondta Jakabos, aki hozzátette, nem lesz egyszerű rápihenés nélkül tétre úszni, de. – Nem jelenthet problémát, hogy edzésből teljesítsük a futamokat. Nem hiszem, hogy a Debrecenben mutatott forma bármilyen hatással lesz az olimpiai felkészülésünkre, persze, hogy ha jól úszom az Eb-n, az nagyszerű visszaigazolás és egyben roppant motiváló lenne az olimpiáig hátralévő hetekben”.


Jakabos Zsuzsanna visszaigazolást vár a debreceni Eb-től

Cseh Lászlón valami szokatlan volt néhány nappal a debreceni futamok kezdete előtt… Á, a frizura! Máskor a magyar vegyesúszó fején még közvetlenül az aktuális világverseny előtt is hozzá képest jelentős hajkorona pompázik, de most?!

Cseh László izgul, de nem csak az Eb miatt

“Szembementem a szokásaimmal, de úgy megnőtt a hajam, hogy inkább géphez folyamodtam – mondta a szinte kopasz Cseh Laci, akire a tar fej általában csak a lényeges futamok idején jellemző – Várom, hogy Debrecenben rajtkőre léphessek, óriási érzés lesz hazai közönság előtt versenyezni. Még a hangerő is jobban átjön, a kiélezett helyzetekben ilyenkor szinte érzem, ahogy a tömeg zaja hajt előre”.

Cseh László sokadik világversenye előtt is izgul, még ha ez nem is látszik rajta. “Van bennem drukk, ez majd csak a rajtkövön fog elmúlni. Remélem, jó formát mutatok az Eb-n, ez óriási lökést adna az ötkarikás felkészülés hajrájában. Erős mezőny lesz vegyesúszásban, de ez így van rendjén”.

Na de Cseh Laci számára már hétfő előtt is lesznek gyomorszorító percek – Münchenben! A Chelsea-drukker úszó bízik benne, hogy kedvencei a bajor városban is el tudják hódítani a labdarúgó Bajnokok Ligája-címet.

“A lényeg, hogy nyerjen a Chelsea, sztem ez még a rendes játékidőben össze is jöhet” – jósolta Cseh, szombaton este kiderül, hogy a londoniak tartják-e magukat az optimista tervhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik