Sport

Vége a Nagy zűrzavarnak?

Nagy László a Barcelona kézilabdacsapata szerint is Veszprémbe igazol. Kérdés, hogy mikor.

Bombaként robbant pár napja a hír, hogy Nagy László az MKB Veszprémbe igazol. A spanyolok váltig állították, hogy a balkezes átlövő újra Magyarországon játszik majd, ám kedden a játékos Twitter-üzenete és az ibériai As cikke szerint arra lehetett következtetni, hogy ez nem fog bekövetkezni: “Sosem mondtam azt, hogy el akarom hagyni a Barcelonát, éppen ellenkezőleg, szeretném a szerződésemet meghosszabbítani, amely 2013-ban jár le” – állt az interjúban.

Nos, most itt az újabb csavar, ugyanis a katalán sztárklub szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem tudott megegyezni a kézilabdázóval. Enric Masip, a Barcelona technikai igazgatója elmondta, életre szóló szerződést ajánlottak Nagynak, 20 százalékkal a mostani éves fizetésén is emeltek volna, ráadásul felajánlották neki, hogy aktív pályafutása után elhelyezkedhet a szakmai stábban is, ám a játékosnak mindez nem kellett és Magyarországra tart.

Masip hozzátette, Nagy a világ legjobban kereső kézilabdázója lesz, ráadásul Veszprémben, mivel a magyar sztárcsapat megduplázza a barcelonai gázsiját – írja az El Mundo Deportivo.

Már csak az a kérdés, hogy mikor, ugyanis a nemrégiben spanyol állampolgárságot kapó kézisnek 2013- nyaráig szóló szerződése van Katalónia fővárosában. Szörnyi Attila, Nagy menedzsere délutánra ígért megerősítést az ügyben.

A magyar válogatottal az athéni olimpián negyedik, a 2009-es horvátországi vb-n hatodik Nagy 2009. június 21-én játszott legutóbb a nemzeti csapatban, majd attól kezdve különféle indokokkal mindig távolmaradt. Aztán 2011. február 10-én jelentette be, hogy nem kíván többet a magyar válogatottban szerepelni, amíg az általa felvetett gondok meg nem oldódnak. A spanyol állampolgárságot múlt pénteken kapta meg, így akár spanyol színekben is játszhatna a londoni olimpián, mivel az előírt kötelező hároméves kihagyást idén június 21-én teljesíti.

Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya – aki nyáron távozik az MKB Veszprém vezetőedzői posztjáról – azt mondta, hogy a két klub között jelenleg nincs érvényes szerződés, egyeztetés zajlik, és mivel Nagy Lászlónak eredetileg a jövő nyárig érvényes szerződése van a Barcelonával, így azt sem lehet tudni, hogy az átlövő mikor érkezne.

“Meg kell várni, miként tud megállapodni a két klub, és majd ennek ismeretében lehet arról dönteni, illetve beszélni a játékossal, hogy szeretne-e ismét a magyar válogatottban pályára lépni” – tette hozzá Mocsai.

Mezei Richárd, a Pick Szeged ügyvezetője a delmagyar.hu-nak elmondta, a Szeged is tárgyalt a játékossal, de a fizetés kérdésében nem tudták felvenni a versenyt a Veszprémmel és a Barcával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik