Sport

Egy döntetlen, ami valószínűleg a Partizánnak jó

Kemény csata után olyan döntetlent ért el a Szeged Beton vízilabda csapata a Vasas ellen, amely leginkább a Partizán Belgrádnak jó.

November 26-án a Vasas 12-9-renyerte az első BL összecsapást. December 4-én a Beton a bajnokságban vágott vissza 10-8-ra megnyerve a rangadót. S, tíz nappal a bajnoki után megint a szegedi medencében csapott össze a két alakulat. A tét egyszerű, Aki nyer gyakorlatilag továbbjutott a legjobb nyolc közé. Ennek megfelelő hangulat fogadta a nemes pesti ellenfelet. A szegedi foci ultrák biztosították a hangulatot.

A hazaiak szempontjából tragikusan kezdődött a meccs. A Vasas hozta el a labdát és Brguljan akcióból betalált. A szegedi próbálkozás nem jutott el a kapuig. Kimaradt egy Vasas fór, majd megint a montenegrói lőtt gólt. Decker, a sorminta szerint gólozott. Vagyis egy kihagyott Vasas előny után tuszkolta be közelről a sarokba. Az első szegedi fórt Kunac rosszkéz oldalról lőtte be, majd megint két Brguljan gól következett, vagyis négy perc 34-nél öt-egy volt oda. Török Béla riadót fújt, s előbb akcióból, majd előnyből csökkentette a különbséget, vagyis 3-5-tel zárult a negyed.

A második negyedben a montenegrói gyorsan bevert még egyet, nehogy elfelejtsék a nevét. A hazaiak két fórból lőtt góllal felzárkóztak egy gólra, az ötödik találat kettős fórból született. Mielőtt lendületbe jöhetett volna a Beton, Miho Boskovic előbb akcióból, majd fórból lőtt gólt és még Katonás is beszállt a gólgyártásba (5-9). A nagyobb baj elkerülése végett előbb Somogyi, majd Younger lőtt fórgólt, s a nagyszünetre két egységgel a Vasas vezetett.

Fordulás után Török és Boskovic akció góljaival maradt a különbség, majd a meccs gólját lőtte a maori center Kayes. Somogyi álompasszából előbb elsüllyesztette a kapust, majd flegmán bepasszolta a kapuba. Molnár ötméterese után 10-10-et mutatott a tábla. Varga Péter cserével végleg kiállították a játékvezetők, de a vendégek ezen az estén bajban voltak a fórok kihasználásával. Vámos hibája után Hegedűs révén először vezetett a Szeged. Na nem sokáig, mert az újabb szám szerint tizedik Vasas előnyt Vámos beverte. Sőt a következő előny lejárta után Brgulján ismét a vendégeknek szerzett előnyt. (11-12)

Hatalmas küzdelem után a 28. percben Kiss Csaba kiegyenlített, de utána megint jött egy Vasas fór, amit Hegedűs elcsent, majd Kiss Gergőt kiállították, de kimaradt a fór. Baksa óriási bravúrja visszaadta a labdát a hazaiaknak 23 másodperccel a vége előtt. Kilenc másodperccel később emberelőnyt kapott a Beton, de csak egy kapufára tellett. Maradt az iksz, ami talán csak a Partizánnak jó.

 

Szeged Beton-TEVA Vasas Uniqa  (3-5; 4-4; 4-3; 1-0)

Szeged, 600 néző. Vezette: Bianchi (olasz) Levin (izraeli)

 

Szeged: Baksa- Kunac 1, Bálint, Somogyi 2, Kiss 1, Kayes 1, HEGEDŰS 2. Csere: TÖRÖK 2, Dr. Molnár 1, Juhász, Turzai, YOUNGER 2, Varga. Edző: Dr. Vincze Balázs.

 

Vasas: Barabás- Decker 1, dr. Steinmetz B., BRGULJAN 6, Dr. Kiss, Dr. Steinmetz Á., Katonás 1. Csere: Vörös, BOSKOVIC 3, Takács, Vámos 1.  Edző: Földi László

Kiállítások: 12/7 ill. 12/2. Ötméteresek: 1/1 ill. 0.

Kipontozódott: Bálint a 24. ill. Steinmetz Barna a 32. percben

Cserével végleg kiállítva: Varga Péter a 22. percben

 

Dr. Vincze Balázs:- Ez az eredmény igazából a Partizánnak jó. De ha arra gondolok, hogy már 9-5-re is vezetett akkor nem lehetek szomorú. Ha valaki augusztusban elém teszi a papírt ezekkel az eredményekkel, azonnal aláírom. De szerintem játékos, vezető és szurkoló is így cselekedett volna.

Földi László: – Nagyon változatos, fordulatos meccs volt, ha egy kicsit pontosabban fejezzük be a kijátszott helyzeteinket, akkor meglehetett volna a győzelem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik