Sport

Újabb Klicsko-Haye a láthatáron

A profi ökölvívástól nemrégiben visszavonult David Haye-jel bokszolna Vitalij Klicsko, a WBC nehézsúlyú világbajnoka.

Hatalmas csinnadrattával harangozták be David Haye és Vlagyimir Klicsko júliusi, hamburgi összecsapását, ugyanis a brit öklöző lépten-nyomon beszólt a nehézsúlyú ukrán testvérpárnak, akik emiatt rendre el akarták agyabugyálni ám a nagy randevú mindig elmaradt – Haye volt egyébként a ludas, aki rendre lemondta a bunyókat.

Nyáron aztán megmérkőztek a felek, a fiatalabbik Klicsko pedig egy rém unalmas meccsen egyértelmű pontozással (118-108, 117-109, 116-110) bizonyult jobbnak ellenfelénél, aki a találkozót követően sérült lábujjával magyarázta vereségét. Miután kikapott, Haye telesírta a médiát, hogy szeretne egy visszavágót, ám mivel édesanyjának megígérte, csak harmincéves koráig bokszol, így október 13-án, 31 évesen bejelentette visszavonulását.

Ezen a héten aztán a Klicsko testvérpárt képviselő menedzseriroda jelezte, hogy Vitalij szívesen megmérkőzne David Haye-jel: „Most már Haye térfelén pattog a labda” – állt a közlemény végén. A brit a szigetországi médiának elismerte a megkeresést és megpendítette, ha lesz boksz, arra márciusban kerülne sor.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik