Sport

Négy NBA-sztár road showra indul

A számukra legfontosabb városokban indul bemutató körútra a bérvita miatt szünetelő észak-amerikai kosárlabda-bajnokság négy játékosa.

LeBron James, Chris Paul, Dwyane Wade és Carmelo Anthony a “hazatérő turné” során ellátogat James szülővárosába, az ohiói Akronba december 1-jén, három nappal később Paul csapatánál, New Orleansben lépnek pályára, 7-én Wade szülőhelyén, Chicagóban pattogtatnak, majd újabb három nap múlva New Jerseyben Anthony lesz a házigazda, aki a szomszédos New Yorkban látta meg a napvilágot, és ott is játszik.

A körút állomásain a kosarasok ételgyűjtő akciókat szerveznek, nevelő programokban vesznek részt, edzéseket tartanak, és alkalmi társakkal kiegészülve megküzdenek egymás ellen.

“Berozsdásodtam, szeretnék munkába állni” – jelentette ki a Miamival 2006-ban bajnok Wade. “Nemcsak fel és alá fogunk rohangálni a pályán, hanem komolyan vesszük magunkat, mintha csak edzőtáborban lennénk.”

Az NBA-ben 21 hete tart a bérvita, eredetileg november elején kezdődött volna az idény, de december 15-ig biztosan nem lesznek meccsek. Eddig több mint 300 találkozót töröltek, a klubtulajdonosok és a játékosok közötti tárgyalások múlt héten szakadtak meg.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik