Brüsszel, 2016. október 3.
A kombóképen fent Kvasznai Árpád brüsszeli otthonában 2016. október 3-án. A férfi 1957 szeptemberében érkezett Belgiumba, az akkori Jugoszlávián keresztül. 
Lent a Brüsszelben élő Kvasznai Árpád hűtőmágnese. A férfi számára ez a tárgy jelképezi szülőhazáját leginkább. A fotó 2016. október 3-án készült.
MTI Fotó: Kallos Bea
Poszt ITT

Orbán a lefizetett határon túli és a lebutított határon inneni magyarokkal fogja megnyerni a választásokat

Tompa Imre
Tompa Imre

író, publicista. 2017. 07. 27. 12:04

Forradalom lesz. Bayerzsoltozós vélemény.
Korábban a témában:

Nem akarnák károgni, libsihisztizni, de van egy látásom.

A jobboldal lefolyója, amin keresztül távozik a sok kaki meg cefre meg kitalált hír, tudják, az a zsírdaganat publicista, akinek az ötös számú párttagkönyve van, azt nyilatkozta maga alá, hogy „ott kell hagyni az uniót, ezt az egész ótvaros disznóólat, ott kell hagyni a francba, le kell zárni a határainkat, azok meg ottan rohadjanak meg!”.

Nem azért idézzük ezt a bácsit, mert azt öklendezi föl, amit a gazdijai a szájába hánynak, mondanám, porszem ő az ész szemét zavarni, de nem mondhatom, mert akkora egy dagadt, puhány, potrohos G., mint egy mindenórás emse, aki úgy hízik épp’, mint a gazdája a mi zsírunkon, hanem.

Nem akkor szokott forradalom lenni, amikor a legrosszabb, hanem amikor már javult valamit a helyzet, majd újra fenyeget a régi szahar visszatérése. ’56 nem ’52-ben volt, amikor sokkal rosszabb volt, hanem ’53 után, amikor Nagy Imre egy csomót lazított a rákosizmus kőkemény kegyetlenségén, majd ’55-ben újra úgy nézett ki, hogy visszajön kis szöszi Rákosi és újra kezdődik az egész szahar. (Nagy Imre miniszterelnökként új szakaszt hirdetett meg, olyan rendszerkorrekciót, melyben az akkori pártállam szakított a vas és acél országa koncepcióval, megígérte a mezőgazdaság újratervezését, részleges amnesztiát hirdetett, ígéretet tett a ’49 és ’52 között 20 százalékkal csökkent életszínvonal emelésére, megszüntette a kitelepítéseket és az internálást, a TEK-et vagyisizé az ÁVH-t a belügy alá rendelte, satöbbi. ’55-ben az akkori korpulens kis kopasz, Rákosi ellentámad, Nagy Imrét mindenhonnan kirugdossák, felsejlik, hogy visszajön a bőrfejű, na, ezután robban ki ’56.)

Dali: A polgárháború előérzete

Mármost, ha kilépnénk az únióból, az némileg analóg lenne a fent vázoltakkal: a már megízlelt európaiság, szabadság és jómód helyett felsejlene, hogy visszajön az a szahar, ahonnan egyszer már elkezdtünk kikecmeregni. Ha tehát tuti receptet akar a gabinetto az ellenzék egyberántására és radikalizálására, követi a fényes (mert zsíros) publicista javaslatait és kilép az únióból és megkoronázza azt a bűnlajstromot, ami a kormányzást jelenti: a versenyképesség romlásától a nepotista korrupción és az úniós pénzek elherdálásán át, a gyermekszegénység növekedésén és a társadalom alsó harmadáról való tudatos lemondáson át, a plebs hiszterizálásától az únió megtagadásáig és az ország szekerének az obskurus gyilkosok vezette diktatúrákhoz való dörgölőzésig. Ami miatt a választók zöme mérhetően távolodik a Fidesztől és széles körű gyűlölet érzékelhető, mint az MSZMP végnapjaiban.

Ezért kampányol a köpcös a határon túli magyarok között és ezért bayerizálta a médiát is, mert velük: a lefizetett határon túli és a lebutított határon inneni magyarokkal akarja (fogja) megnyerni a választásokat.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

PARKES, AUSTRALIA - JANUARY 12:  Elvis impersonator Dean Vegas prepares to go onstage at the Parkes Leagues Club during the Parkes Elvis Festival January 12, 2007 in Parkes, Australia. The festival, now in it's 15th year is expected to draw over 6,000 people to the small country town for the event. For one weekend every year, Parkes is innundated with Elvis fans, impersonators and performers from around the world. This year's festival will mark the 30th anniversary of the death of Elvis Presley.  (Photo by Ian Waldie/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.