Poszt ITT

Tompa: Drazsék

Az ember önmagáért felelős, aki egyenlőségjelet tesz vki és a felmenői közé, az vagy aljas, vagy hülye.

Lőparancs

Lőparancsot kéne adni, mondja az ún. biztonságpolitikai szagértő, tudják, az a reneszánsz ember, aki mindig utánozhatatlan flexibilitással alkalmazkodik a változó ökológiai fülkékhez, tökéletesen reagál az evolúció kihívásaira, először a hoshiminh tanárkínzó kisztitkára, majd emeszmepés párttikár és hírszerző, aki fantasztikus intuícióval érezte meg a béli szelek változását és jó időben átsasszézott a jobbik oldalra, satöbbi, satöbbi. Ismerik ezt a rokonszenves típust, őspéldánya a bencsikhuszár, ők mintegy korábbi dolgaikat felejtendő sokszor túlkompenzálnak, ezért is mond talán olyan hercig dolgokat a biztonságpolitikai szakértő, hogy a netadós tüntetés külföldről jól szervezett akció volt, vagy most hogy hát lőparancsot kéne adni a határon, merthogy ez is egy külföldről jól szervezett izé, invázió. Úgy látszik, ennyi ezért megmaradt a régi szép hoshimines időkből, a külföldről szervező imperialisták rémképe. Ne kicsinyeskedjünk, lőjünk a migránsra, de ügyesek legyetek, a gyerekeknek kicsi a feje, nehéz eltalálni, de menni fog, mert mindig eltaláljátok, merre van a hány méter.

 

Apák és fiúk

Mi köze egy unokának ahhoz, hogy ki és mi volt a nagypapája? Hogy a deutschtominál ez érv, az oké, ő idáig lát, de hát ezért tartják, ő részvétre szorul, ne bántsuk, mindegy, mit nyilatkozik maga alá, de hogy ezen pampognak a gennylapok, hogy ávós vót a pedagógusmozgalom egyik vezetőjének a nagypapája?! Mi van, ha vki a nagyszüleivel diametrális ellentétben határozza meg önmagát? Matolcsy kuzinnak sem kóser a fejére olvasni Matolcsyt, akinek első számú felelőssége volt a holokausztban. Az én egyik grószfaterom a japán hadsereg tisztje volt, sztem én qrwára hülyén festenék császári uniformisban, a másik grószfatim is először vitéz volt, utóbb komcsivá kukult, mindkét választásától hányok, az ember önmagáért felelős, aki egyenlőségjelet tesz vki és a felmenői közé, az vagy aljas, vagy hülye.

 

A first lady mit szól?

Vagy semmi kifogása a történtekkel kapcsolatban? A mindennapi abszurd bejön neki, egy szava sincs a hazugságokhoz, tetszik neki az ura bőrfejű demokráciája, az állami földek lenyúlása, a növekvő gyermekszegénység, vagy mondjuk a közpénz jellegének elvesztése? Melyik szerep tetszik neki jobban: Katherine “Kay” Corleonéé, vagy Lady Macbethé?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik