Poszt ITT

Egy dologhoz nagyon ért a Fidesz. És az az uszítás

menekult-plakat(960x640).jpg (Array)
menekult-plakat(960x640).jpg (Array)

A kormány plakátjaival nagyjából egy időben kerültek ki az ENSZ plakátjai a menekültekről. Azokat is összefirkálták.

Ha Magyarországra jössz és menekült vagy, ha akarod, ha nem, a kormány szerint elveszed a magyarok munkáját, nem tiszteled a kultúránkat és nem tartod be a törvényeinket. Meg egyébként is bűnözőként tekintenek rád és ellened hangolják a közvéleményt.

Ezeket a plakátokat rendre összefirkálják, de az ENSZ plakátjait is, ami arról szól, hogy ők is hétköznapi emberek, dolgoznak, adót fizetnek, tanulnak, a magyar szekeret tolják előre.

De Habony Árpádnak nem kell ahhoz Gyurcsány kottájából játszania (van neki sajátja), hogy tömegeket hangoljon a menekültek és a bevándorlók ellen, kitette uszító plakátjait és a hatás nem maradt el.

Begum Aliról csak annyit, hogy a politikai erőszakhullám miatt menekültek el Bangladesből húsz évvel ezelőtt, ő nyolc hónapos terhes volt. Pakisztánba mentek, onnan Iránba, Törökországba, Görögországba, végül 2013-ban Magyarországra – ahol hivatalosan is menekültként ismerték el őt és családját.

„Igazán boldogok vagyunk, hogy végül Magyarországon kötöttünk ki. Szeretjük ezt az országot, és itt akarunk élni. Ezért is nyitottuk meg az éttermünket” – mondta, bővebben itt lehet elolvasni a történetét.

Egyikünk üzent neki a Pillangó utcai metrómegálló plakátján.

“Nigger, go home!”

Kép: Tóth Richi / Hír24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik