Belföld

Az ENSZ is indít plakátkampányt Magyarországon

unhcr kampány (Array)
unhcr kampány (Array)

Ez arról fog szólni, hogy ők is olyan hétköznapi emberek, mint mi és ha lehetőségük van, örömmel járulnak hozzá Magyarország előrejutásához.

Június 20-án lesz a Menekültek Világnapja, ennek alkalmából kampányt szervezett az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR). A 2-es és 3-as metró megállóiban elhelyezett óriásplakátokon olyan, Magyarországon élő menekülteket mutatnak be, akik tevékenyen hozzájárulnak új hazájuk fejlődéséhez: a pakisztáni Zeeshan-t, aki válogatott sportoló lett, a Bangladesből érkező Begum Alit, aki egy kis vendéglőt működtet, a togói Sophie-t, aki óvodai dadusként dolgozik és az afgán Dariush-t, aki idegenvezetőként igyekszik boldogulni nálunk.

Az UNHCR azt szeretné megmutatni, hogy a menekültek hozzánk hasonló, hétköznapi emberek, akik rendkívüli körülményeken mentek keresztül és keményen küzdenek azért, hogy talpon maradjanak, ha pedig esélyt kapnak, boldogan hozzájárulnak annak az országnak a felemelkedéséhez, amely befogadta őket. A plakátkampány véletlen egybeesésként épp a magyar kormány bevándorlóellenes kampányával kerül párhuzamba.

„A világon mindenütt azzal szembesülünk, hogy családok kényszerülnek menekülni az erőszak elől. A számok valóban hatalmasak – ám nem szabad elfelejtenünk, hogy anyákról, apákról, fiúkról és lányokról beszélünk. Emberekről, akik hétköznapi életet éltek, mielőtt a háború menekülésre kényszerítette őket” – mondta az ENSZ menekültügyi főbiztosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik