Poszt ITT

Már csak 900 ezer embert várnak

Mivel Orbán Viktor október 23-án Brüsszelbe utazik az uniós csúcsra, elmarad a Fidesz nagygyűlése. Ugyanazon a napon, a közelben tartja Nem tetszik a rendszer címmel tüntetését az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoport. Ők pont azért hozták egy órával előrébb saját tüntetésüket, mert a Fidesz úgymond rájuk szervezett. Juhász Pétert a csoport szóvivőjét kérdeztük.

„Kíváncsian várjuk, hogy a Fidesz ezúttal mit talál ki, hogy ellehetetlenítsen bennünket.” Ezt írták a Facebookon miután bejelentették, hogy 15 órára, vagyis előrébb teszik a tüntetésüket. Végül győztek?

Ilyen értelemben igen. Vagyis megoldódott a helyzet. Orbán Viktor szerintünk rájött, hogy rossz lenne egy több tízezres tömegnek háttal állni a színpadon ezért inkább meghátrált és elment Brüsszelbe.

Most hogy nem lesz Fidesz-nagygyűlés, visszateszik a kezdési időpontot?

Nem, marad a három óra. Ezen már nem változtatunk. Október 23-án, 15 órakor találkozunk mindenkivel a Szabad sajtó útján Budapesten.

Azt írják, hogy több mint 30 ezren voltak március 15-én. Most hányan lesznek?

Lényegesen többen. Nem akarok számháborúba belemenni, de 70 ezer ember ezen a helyszínen úgy fér el, hogy akkor még kényelmesen áll.

A csoport neve a Facebookon: Egymillióan a magyar sajtószabadságért! 87 ezren vannak. Messze még az egymillió.

Nem! És természetesen várjuk a maradék 900 ezer ember jelentkezését a csoportba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik