Otthon

Kétszázszoros különbség az átlag négyzetméterárban két Somogy megyei település között

A zamárdi Szegfű utcában a legdrágább, a péterhidai Fő utcában a legolcsóbb az ingatlanok ára Somogyban, írja a sonline.hu.

A lap cikke szerint az átlagos négyzetméterárak között kétszázszoros a különbség, de a nagy eltérés ellenére mindkét település népszerű a vásárlók körében.

Mint írják, legutóbb három héttel ezelőtt költözött egy család Péterhidára. Az új lakók néhány millió forintért vásárolták meg az ingatlant, amelyhez egy hatalmas udvar is tartozik.

Káló Tímea, Péterhida polgármestere a lap megkeresésére arról tájékoztatott,

az elmúlt években folyamatosan emelkedett a település lélekszáma. Több gyermek is született és újak is beköltöztek, ezért jelenleg százhetvenen élnek a faluban.

Csakhogy eladó ingatlan alig-alig akad a településen. Most egy házat árulnak Péterhidán, azt is már évek óta.

Az ingatlan.com adatai szerint a határ menti település főutcájában az átlagos négyzetméterár mindösszesen 11 ezer forint. Káló Tímea polgármester szerint ez meglehetősen alacsony, bár az elmúlt évben félmillió forintért is túl­ adtak egy házon, ami vélhetően lenyomta az átlagárat. Zamárdiban ehhez képest a Szegfű utcában egy négyzetméterért átlagosan több mint 2 millió 200 ezer forintot is elkérnek.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője megkeresésünkre elmondta, Somogyban azért vannak ekkora különbségek az árak között, mert bizonyos területek, például a Balaton és környéke nemzetközi szinten is híres régió.

Kapcsolódó
Ennyiért adták el a legdrágább és legolcsóbb ingatlant idén Budapesten
Átlagosan 43 millió forintos áron keltek el az ingatlanok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik