Otthon

5 tipp a lakás hangulatának fokozásához

Olcsón megvalósítható kreatív praktikák.

Nem kell vagyonokat költeni ahhoz, hogy még otthonosabbá tegyük lakásunkat: néhány apró “trükk” többet ér a százezer forintos nagyságrendekben kapható dizájnbútoroknál. Mutatunk néhány ötletet a barátságos otthoni hangulat fokozásához.

Falszínek

Szakadjunk el a fehér falaktó: hacsak nem skandináv stílusú az otthonunk – ahol a természetes kiegészítők és éppen a sok letisztult fehér szín teremt otthonos hangulatot -, akkor megéri színekkel kísérletezni. Manapság divatosak a sötét falszínek, akár kékben, zöldben vagy szürkében, és ezek meglepően meghitté varázsolják a teret. Tágabb, világosabb tereknél nem kell nagy kockázatot vállalnunk a sötét falakkal, de lefesthetünk csak egy-egy falrészletet is.

10 tipp azoknak, akik skandináv otthont szeretnének
Ahol fontos a lakások otthonossá tétele.

Fények

Minél több apró fényforrást használunk egy szobában, annál hangulatosabb képet fest este. Fontos, hogy meglévő fényforrásaink meleg fényt árasszanak. Ha nem egy műhelybe keresünk izzót vagy LED-fényforrást, akkor a meleg fényűeket válasszuk.

Gyertyák

A gyertyafény mindig meghitt hangulatot áraszt, és ezt érdemes kihasználni az otthonunkban, különösen az ünnepek idején. Sokat dobhat az otthon hangulatán, ha illatos gyertyát választunk.

Fotók a falon

Mi adhatná meg jobban az otthonosság érzését, mint a családi fotógyűjteményünk emlékezetes darabjai? Szenteljünk egy falfelületet a fényképeknek, mert biztos: akárhányszor rájuk nézünk, melegség tölti el a szívünket.

Takarók, szőrmék

Különösen télen hívogató látvány egy dekoratív takaró vagy szőrme hanyagul a székre, az ágyra vagy a kanapéra terítve. Már sokféle élethű műszőrme kapható, ami nemcsak állatbarát, hanem pénztárcakímélőbb megoldás is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik