Mobil

Korlátozza a játékidőt a kiadó, hogy ne legyen annyi függő

A kínai Tencent kiadó időkorlátot vezet be a kiskorúakra annak érdekében, hogy ne váljanak függőivé a Honor of Kings nevű mobiljátékuknak.

A kínai Tencent nevű óriáscég komolyan aggódik amiatt, hogy a kiskorúak függőjévé válnak egyik legsikeresebb kiadott mobiljátékuknak, a hivatalosan csak Kínában játszható Honor of Kings-nek (az amerikai piacon Kings of Glory néven terjedt el).

Ezért korlátozni fogják a játékkal tölthető időt azon játékosok számára, akik nem töltötték be a 18-at. A 12 és 18 év közti felhasználók naponta legfeljebb két órát tölthetnek a mobiljátékkal, a 12 év alattiak pedig csak egyet, illetve este kilenc óra után teljesen letiltják a hozzáférést a játékhoz.

Egyre többen fejezik ki aggodalmukat azzal kapcsolatban, hogy a gyerekek függővé válnak, és csak a játékkal foglalkoznak. A People’s Daily kínai állami lapban publicisztikában kritizálták a szoftvert, mondván az “negatív energiákat közvetít”, és “gyengíti a hagyományos értékeket”.

A Tencent közleménye szerint ugyan Kínában nincsenek a függőség megelőzésére irányuló szabályok, de a kiadók közt elsőként szeretnék eloszlatni a szülők aggodalmait azzal, hogy korlátozzák a játékidőt, és kilépésre kényszerítik a kiskorúakat. Később egy kiterjedtebb rendszert dolgoznának ki a szülők számára, és szigorítanák az appon belüli vásárlásokra vonatkozó feltételeket is.

Azt még nem tudni, hogy az intézkedéseket Kínán kívül is bevezetik-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik