Mobil

2025-re mindenkinek szupertelefonja lesz

A Huawei szerint hamarosan a technológiai forradalom újabb időszakába, az „Intelligens Korba” lépünk: kifinomultabbá válik az emberek és készülékek kapcsolata, és a mesterséges intelligencia segítségével az okostelefonok szupertelefonokká válnak majd, az emberi érzékelés pedig új magasságokat érhet el.

„Két technológia, az intelligencia és interakció forradalmai hajtják előre a felhasználói élményeket” – mondta Sao Yang, a Huawei Fogyasztói Üzletágának stratégiai marketingért felelős igazgatóhelyettese.

„Az ember és készülék közötti interakció folyamatosan fejlődik, a VR/AR-hoz hasonló technológiák pedig a még természetesebb interakción keresztül újfajta készülékélményt biztosítanak számunkra.”

A cég jelenleg is fejleszti a korszerű 5G, MI, virtuális valóság (VR) és kiterjesztett valóság (AR) technológiákat, és elkötelezett az intelligens készülékélmény tömeges kifejlesztése mellett” – tette hozzá Yang.

Forrás: Europress

A vállalat szerint a mesterséges intelligencia segítségével az okostelefonok valódi szupertelefonokká válnak, és 2025-re a felhasználók 90 százaléka élvezi majd ezen készülékek személyre szabott és intelligens szolgáltatásait.

A Huawei már korábban kifejlesztett széleskörű észlelés-intelligenciával, kognitív-intelligenciával és számítási-intelligenciával rendelkező hardvereket, valamint nagy teljesítményű mesterséges intelligenciával bíró rendszert, amely mind a szoftver-hardver-, mind a készülék-felhő interfészek területén hasznosítani tudja az erősségeit.

A vállalat továbbá a szenzoros algoritmusok, a számítógépes látás, a keresőmotoros technológiák és a szemantikus megértés területein is technológiai áttöréseket ért el, valamint kifejlesztette az Intelligens Asszisztenst, amely számos egyedi helyzetben képes intelligens szolgáltatásokat nyújtani a felhasználónak.

Forrás: Jason Ogulnik / dpa

A Huawei Honor 2016. decemberében indította el Huawei Magic okostelefonját, mely hasznosította a Huawei mesterséges intelligencia területén elért legfrissebb eredményeit is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik