Mobil

Most már Instagramon is lehet élőben videózni

Senki nem menekülhet az élő adás varázsa alól.

Valószínűleg mindenki tapasztalta, hogy mióta a Facebook elérhetővé tette az élő videók lehetőségét, nagyon sokan ki is használják ezt, akár tényleges mozgóképes tartalmakkal, akár csupán egy-egy szavazás erejéig. Várható volt hát, hogy a Snapchat és a legismertebb közösségi oldal után az Instagram is hasonlóképpen cselekszik, mivel a néhány hét múlva érkező
Instagram Direct frissítés hasonló lehetőséget kínál mindenkinek, aki nem kíván statikus maradni, hanem élő “műsorral” szeretné szórakoztatni a követőit.
Korábban is voltak már pletykák erről az újításról, ám néhány nappal ezelőtt maga Kevin Systrom, az Instagram vezérigazgatója erősítette meg az értesüléseket, miszerint az anyacégként funkcionáló Facebook lábnyomában lépkedve náluk is elérhetőek lesznek az élő videós lehetőségek.

Két újdonság érkezik

Ezek közül az egyik az Instagram Stories-ban elérhető élő videó, ahol nagyon egyszerűen csak jobbra kell húzni az ujjunkat, és máris megnyílik a kamera, innentől kezdve pedig csupán annyi a dolgunk, hogy rányomunk az “Élő adás indítása” opcióra. Ahogyan a Facebookon, úgy az Instán is értesítést kaphatnak a követőink erről a csodás eseményről, mint ahogyan mi is láthatjuk, ha valaki éppen élőben van, ahová hozzászólásokat írhatunk, miközben tart az adás.

A másik újdonság, hogy az Instagram Direct felületén a képek és videók láthatóságát korlátozhatjuk egy kisebb csoportra, vagy csupán egyetlen felhasználóra. Az Instagram Direct egyébként nagyon népszerű lett a tavalyi indulása óta, és a cég szerint a használóinak száma 80 millióról 300 millióra nőtt.

Az új funkció segítségével lehetővé váló privát korlátozás jellegzetessége, hogy miután megtekintették a címzettek, el is tűnik a bejegyzés. Aki használja a Snapchatet, annak a felület és a működés sem lesz idegen, ráadásul pluszként jelentkezik, hogy a képeket és videókat feliratokkal is elláthatjuk.

Ahogy látható, a cégek igencsak arra törekszenek, hogy a Snapchathez hasonló funkciókat adjanak, és ebben a Facebook jár élen, akár a Messengerről, akár a WhatsAppról van szó, ami egyébként valószínűleg azt jelenti, hogy a Snapchat valamit nagyon jól csinál.

Forrás: Android Authority

Ajánlott videó

Olvasói sztorik