Mobil

Nem csak Apple eszközökkel működik az AirPods füles

Íme egy Apple kiegészítő, ami hajlamos nem Apple eszközökkel is fajtalankodni, igaz, ilyenkor nem ad bele apait-anyait, és drága is.

Amikor az Apple bejelentette az AirPods fülhallgatót, a korábbi gyakorlatok alapján mindenki úgy gondolta, hogy egy olyan termékről van szó, ami szokás szerint csak a gyártó saját termékeivel lesz kompatibilis. A W1 chippel kombinálva nagyjából azonnali használatot tesz lehetővé és ez is erre utal, illetve a sajtóközleményben az olvasható, hogy “az AirPods iOS 10-et, watchOS 3-at, vagy macOS Sierra rendszert futtató eszközt igényel”.

Előbbieket nem nagyon lehet félreérteni, ám mostanra a The Verge cikke alapján kiderült, hogy az AirPods simán üzemel nem Apple termékekkel is, azaz normál Bluetooth headset módjára tulajdonképpen kiválóan használható almátlan eszközökkel is.

airpods

Ugyanakkor az Apple szerint ebben az esetben pont az a varázslat vész el, ami az egésznek a savát borsát adja. Mire gondol a cupertinói gyártó? A könnyű telepítésre, az eszközről-eszközre történő zökkenőmentes átállásra, a Sirire, és még egy halom dologra. Röviden tehát, ha az AirPods egy nem-Apple kütyüvel kerül kapcsolatba, nem lesz több, mint egy sima fülhallgató, mindenféle plusz funkciók nélkül.

Ennélfogva fel is merül a kérdés, hogy így viszont mi értelme lenne megvásárolni a 160 dolláros “kacatot”, amikor vannak sokkal olcsóbban kapható, de a leszűkült funkciókat jobban végrehajtó alternatívák is. Ellenben így legalább tudjuk, hogy aki mégiscsak ki akar szórni ennyi pénzt az ablakon, és nincs mellé Apple eszköze, megteheti, és nem is csak egy abban a formájában funkcióját vesztett valamit kap cserébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik