Mobil

Mobil appal segíthetsz fordítani a Google-nek

24.hu
24.hu

2016. 08. 30. 15:09

A Crowdsource használatának egyetlen feltétele, hogy penge legyél valamelyik nyelvben.

A Google előszeretettel használja felhasználóinak millióit arra, hogy a szolgáltatásai még jobbak és pontosabbak legyenek. A helyi idegenvezetők fotókkal, leírásokkal, véleményekkel segítik a térképet használókat, de maga a Maps is a mi pozíciónk alapján mutatja meg, hogy merre nem érdemes elindulni a városban a dugó miatt.

A Crowdsource is ehhez hasonló célt szolgál, bár a Google egyelőre nem verte nagydobra az alkalmazás megjelenését. Az app szövegek lefordításában, a kézírás felismerésében, térképrészletek azonosításában és képek újraértelmezésében kéri a segítségünket. A cég szerint egy kísérleti projektről van szó, ami egyelőre semmilyen formában nem jutalmazza a használóját, de egyáltalán nem biztos, hogy ez így is marad.

Az apró kis feladatok elvégzése azzal indul, hogy megadjuk az applikációnak, mely nyelveket beszéljük folyékonyan. Ezt követően (valószínűleg a választott nyelv alapján) bizonyos menüpontok aktívakká válnak, ahol rövid fordítási feladatokat kapunk. A képeken szereplő szövegek túlnyomó része különböző táblákról származik, a kézírásról pedig mindez megállapíthatatlan, így az sem világos, hogy milyen célt szolgál.

A Google szerint még ők is keresik az útját az alkalmazásnak, ami valószínűleg ezerszer jobban pörögne, ha felajánlanának pár gigabájt Drive tárhelyet a közreműködőknek. A Crowdsource egyelőre csak Androidra tölthető le ingyenesen.

(Forrás és nyitókép: TechCrunch)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.