Mobil

Obama lecserélte őskövület telefonját

Az USA elnöke hosszú-hosszú évek után végre telefont cserélt, de ahogy elmondta, igazából teljesen mindegy, mert az új sem túl szórakoztató.

Azt gondolhatnánk, hogyha valakinek, akkor az Egyesült Államok elnökének bizonyára mindenből a legjobb és legújabb van, de ez nem lenne igaz. Emlékezzünk csak vissza például arra, amikor Barack Obama a Fehér Ház botrányosan rossz vezeték nélküli internetéről beszélt, és bizony mobilból sem valami csúcspéldányt használt eddig.

Obama eddig egy átalakított,de nem túl friss BlackBerry-vel mászkált, ami finoman szólva kissé elavult volt már, és most végre eljött az idő, hogy lecserélje valami olyasmire, ami jobban illik ahhoz az évszámhoz, amit a naptár mutat, de úgy tűnik, az elnök az új készüléktől sincs elmosva. “Elnök úr, ön biztonsági okokból nem fotózhat, nem írhat SMS-t, a telefonálás is korlátozottan működik, nem tudja rajta lejátszani a zenéket” sorolta Obama a gondjait a Tonight Showban, és úgy fogalmazott, hogy olyan, mint amikor egy hároméves kap valami játéktelefont.

obama telefon

Érdemes tudni, hogy az amerikai elnök korábban is elég sokat viccelt a telefonos helyzetével, megemlítve azt, hogy amikor hivatalba lépett, még nagyon high-tech volt a készülék, ám azóta eltelt néhány év, de például már 2010-ben is azt mondta, hogy a BlackBerry-je egyáltalán nem szórakoztató. Néhány évvel ezelőtt pedig arról panaszkodott, hogy biztonsági okokból nem használhat iPhone-t, illetve tavaly Jimmy Kimmel showjában szintén kritizálta a telefonját, mire valaki elkezdett tapsolni a nézők közt. Erre Obama ránézett, és azt mondta, hogy “Tessék, ott az az öreg fickó. ugyanannyi idős, mint én. Valaki a saját generációmból”, utalva ezzel arra, hogy legalább egyvalaki megérti, milyen is egy öreg telefont használni.

Azt nem tudni, hogy a mostani készülékváltás kedvezményezettje melyik gyártó, de még 2014-ben a Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Fehér Házban valamilyen androidos telefont tesztelnek, áprilisban pedig a New York Times szerint többen is iPhone-t kaptak arrafelé, miközben az elnök továbbra is a spéci beállításokkal rendelkező, szuperbiztonságos, de mégiscsak elavult BlackBerry-vel kellett, hogy beérje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik