Mobil

Csak 4 dollár a világ legolcsóbb okostelefonja

Hihetetlen, hogy mindössze néhány korsó áráért négymagos okostelefont lehet kapni, de igaz.

Vannak, akiknek csakis az ár számít, és ennek hajlandóak mindent alárendelni, de azért általában tudvalevő, hogy ami túl olcsó, az talán még a vásárlás másnapját sem éli meg, nemhogy évekig használhassuk. Persze manapság már 20 000 forint alatt is találunk olyan okostelefont, ami egészen jól használható, nem küldi padlóra, ha mondjuk egyszerre több fület nyitva tartva böngészünk az interneten, és ha télen vettük, talán még nyáron is működni fog. A skót identitású olvasóinkat pedig most megkérjük, üljenek le (ha véletlenül állva olvasnák hírünket), ugyanis van egy okostelefon, ami 4 (azaz négy) dolláros áron kerül forgalomba, ami napi árfolyamon 1110 forint. Ezer-egyszáz-tíz forint. Még sörből sem jön ki belőle négy korsó.

De vajon milyen telefon lehet, amit 4 dollárért adnak? Nos, meglepő ám valóságos, hogy a Freedom 251 típusú okostelóban 1,3 GHz-es négymagos processzor dolgozik, és RAM-ból is jut 1 GB, bár az akkumulátor elég karcsú, az ugyanis 1450 mAh-s egység, szóval nem biztos, hogy hosszan kitart a négyhüvelykes kijelző alatt. Látják, négy dollár, négy mag, négy hüvelyk. Ellenben háttértárból 8 GB van, ami microSD-vel tovább bővíthető, amennyiben a felhasználók telenyomnák a hátlapi 3,2 megapixeles, vagy az előlapi 0,3 megapixeles kamerák képeivel.

Freedom-251

Tehát az árhoz képest meglepően jó a specifikáció, bár ennyiért már az is meglepő, hogy telefont kapunk, nemhogy még okosat is, amin ráadásul Android 5.1 fut, előre telepítve pedig a Facebook, a YouTube, a Google Play, a WhatsApp van, illetve néhány szakmaspecifikus alkalmazás is helyet kapott. Ilyen a Farmer, a Medical, valamint a Woman Safety.

A telefont gyártó Ringing Bells egyébként 2015-ben alakult, és azóta négy okostelefont dobott piacra, beleértve egy 4G-s készüléket is, ami bő tízszer annyiba kerül, mint a mostani cikkünkben szereplő Freedom 251, szóval forintra átszámolva 12.200-ért kapható. Egyetlen probléma, hogy ezek az olcsó eszközök csupán Indiában kaphatóak, ugyanakkor így is jó eladási számokra számíthatnak, hiszen a második legnagyobb okostelefon-piacról beszélünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik