Mobil

200 ezren tüntetnek az iPhone 7 megcsonkítása ellen

Felmérgelték magukat a népek, így most aláírást gyűjtenek a fülhallgató-csatlakozó megtartásáért.

Csodálatos népi kezdeményezésről adhatunk hírt, ami a feldühödött tömegek akaratáról szól egy olyan telefonnal kapcsolatban, melyet még be sem jelentettek, ám a pletykák szerint a gyártó száműzne róla egy megszokott, és alapvetőnek számító egységet, amit úgy hívnak, hogy 3,5 milliméteres jack csatlakozó.

November végén értesültünk először arról, hogy az Apple inkább a saját, mindenre jó Lightning csatlakozójával kívánja piacra dobni a következő iPhone-t, néhány napja pedig újabb megerősítés érkezett, ám a jelek szerint a cupertinoi cég telefonját kedvelő polgároknak nem lehet akadálymentesen lenyomni a torkukon a váltást. A SumOfUs.org felületén életre kelt egy petíció, mely arról szól, hogy márpedig legyen jack csatlakozó a következő Szifonon is, és jelenleg bő 220 000 aláírás gyűlt össze a digitális aláírólapon.

iphone 7

“Mondjuk meg az Apple-nek, hogy tartsa tiszteletben a vásárlóit, és a bolygónkat, tartsa meg a szabványos jack csatlakozót. Néhány évvel ezelőtt az eredeti iPod dokkolót cserélték le egy újra, amivel rengeteg (addig kompatibilis) vezeték, kábel, illetve töltő vált használhatatlanná” – írják a kiáltvány szerzői. Mindemellett a petíció még ekézi egy kicsit az Apple-t azért is, mert csak a tömegek nyomása miatt kezdett el foglalkozni az előállítás során keletkező veszélyes hulladékkal, majd pedig újra kijelenti, hogy meg kell tartani a szabvány jack csatlakozót, és a cég ne szórakozzon a tervezett avulással sem.

Mindezek ellenére ismét el kell mondanunk, hogy csupán pletykáról van szó, tehát az is megtörténhet, hogy a lázongó tömegek árnyékra vetődtek, hiszen hivatalos megerősítés eddig nem érkezett a Lightningra való átállásról. Mint ahogy a tervezett avulásra sincs semmilyen bizonyíték, de a konteósok számára mindig az a legnagyobb bizonyíték, hogy nincs bizonyíték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik