Mobil

Úgy tűnik, tényleg nem lesz fülhallgató jack az iPhone 7-en

Egyre biztosabb, hogy az iPhone 7 híján lesz az egyik legismertebb lyuknak.

Azt megszokhattuk, hogy az iPhone kiegészítői általában nem passzolnak semmilyen más telefonhoz, és ez megfordítva is igaz, illetve nem is olyan régen már arról is hallhattunk, hogy az Apple száműzi az iPhone 7-ről a jack fülhallgató-csatlakozót, így csak a saját szabványaként fejlesztett Lightning felületen keresztül lehetne fülest csatlakoztatni a telefonhoz. Ennek oka a pletyka forrása szerint az, hogy az Apple nem szeretné, ha a felhasználói az Android és Windows Phone jellegű pogány rendszerekhez használható fülhallgatókat dugdosnának a hallójáratukba.

Eddig azonban gondolhattuk, hogy mindez valóban csak légből kapott marhaság, amit valaki kitalált, az internet pedig felkapta, de most úgy néz ki, hogy egyenesen a kínai gyártósorról szivárgott ki egy megerősítő információ, miszerint a cupertinoi cég valóban a Lightning kábelt, illetve a drót nélküli kapcsolatot fogja erőltetni. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy a 3,5 milliméteres jack csatlakozó már elég régi szabvány, és a Lightning mindenképpen előrelépés, akár a technológiát, akár a hangminőséget vesszük alapul, ugyanakkor az is biztos, hogy drágítani fogja az iPhone 7-et, hiszen a jack egy nagy tömegben gyártott, olcsón előállítható, széles körben elterjed szabvány, ami a Lightningról egyáltalán nem mondható el.

lightning

A 9to5Mac egyébként szavazásra bocsátotta a témát, és úgy néz ki, hogy a közel hétezer eddigi voks 41 százaléka szerint ideje továbblépni az őskövület szabványról, míg 38 százalék úgy véli, egyáltalán nem jó ötlet kinyírni a 3,5 mm-es csatlakozót: ez tehát mindössze 3 százalékos eltérés, ami simán nevezhető döntetlennek. Akinek azonban a jelmondata “csak az Apple”, az biztosan nem fog pusztán azért váltani, mert nem a mindenütt megszokott apró lyukat fogja találni a következő generáción.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik