Mobil

Napokon belül itt a Google csúcs-tabletje

Kissé lekésik a karácsonyi piacról a Google saját márkás táblagépe, de a szerencsésebb országokban azért még be lehet tárazni a fa alá.

Míg Nexus mobilokkal viszonylag gyakran ellátja a világot a Google, táblagépek terén visszafogottabban jeleskedik a vállalat, pedig sokan kíváncsiak arra, milyen referencia-készülék illik az aktuális Androidhoz.

Ugyan már néhány hónapja bemutatták a Google Black Pixel C névre hallgató újdonságot, és akkor azt jelezték, a késő őszi piaci bummot már ezzel támadják le, kissé sikerült elcsúszni a megjelenéssel. Most viszont előzetes információk szerint Európába december 8-án érkezik meg a tablet. Az infó úgy szivárgott ki, hogy egy holland webáruház óvatlanul már feltette az eszközt az előrendelhető termékek listájára, ahol az árak is szerepeltek. Azóta persze már korrigálták a hibát, de szinte biztosra vehető, hogy kedden valóban érkezik a Black Pixel C, és valószínűleg Európán belül nem csak Hollandiára korlátozódik a forgalmazás.

google-black-pixel-c-02

A tablet a Google referencia-telefonjaihoz hasonlóan az Android Marshmallow rendszer alap változatát futtatja majd. Nvidia Tegra X1 processzor hajtja 3 GB rendszermemória társaságában, kijelzője pedig 2560×1800 képpont felbontású, 10,2 hüvelykes átlójú panelt kap. A 32 GB tárhellyel szerelt változat 499 dolláros áron debütálhat, míg 100 dollárral többért 64 gigabájtos modellt vihet haza a vásárló.

A tablethez külön vásárolható egy olyan billentyűzetes-tapipados dokkoló is, amelyhez a táblagép mágnesekkel rögzíthető, majd 135 fokos dőlésszögig szabadon állítható, így tehát notebookként is használhatjuk a Black Pixel C-t. A dokkoló Bluetooth-on keresztül kommunikál az eszközzel, és bár saját akkujával is 2 hónapig is bírja a gépelést, a tablet maga is képes tölteni. Ez a kiegészítő 150 dollárért csapható a csomaghoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik