Média

Megduplázza a terjedelmet a Twitter

twitter
twitter

A Twitter magyar idő szerint kedden éjszaka bejelentette, hogy a közösségi média oldal elindulása óta meglévő, és egyesek szerint már jócskán idejétmúlt 140 karakteres terjedelmi limitet a duplájára, 280 karakterre növeli.

A Twitter ezt azzal magyarázza, hogy bizonyos nyelveken, például angolul, németül, vagy spanyolul tweetelők 9 százaléka eléri a 140-es karakterkorlát felső határát, míg egyes felhasználóknak. A japán írásjeleket használóknak azonban a 140 karakter általában nem jelent problémát, mivel a japán, a koreai és a kínai nyelvek kétszer annyi információt tudnak közölni egy karakter használatával, mint például az angol vagy a spanyol nyelv. A Twitter azonban szeretné, ha a világon mindenki, akadályok nélkül ki tudná fejezni magát ezen a csatornán – így a hivatalos magyarázat, melyről a Twitter magyarországi reklámpiaci képviselete, a Sony Pictures Television Networks leányvállalata, a httpool adott tájékoztatást.

A Twitter csak bizonyos esetekben növeli 280-ra a terjedelmi határokat
A Twitter csak bizonyos esetekben növeli 280-ra a terjedelmi határokat

Érdekesség, hogy a lehetséges Twitter posztok hosszát a japán, a kínai és a koreai felhasználók számára nem duplázzák meg, vagyis csak azok írhatnak többet a megszokottnál, akiknek a 140-es karakterlimit vélhetően nehézséget jelent.

A karakterkorlát bővítése fokozatosan történik, első körben egy kisebb csoport számára válik elérhetővé, mivel ugyan a Twitter biztos ugyan benne, hogy pozitív hatással jár ez a változás, de csak az adatok elemzése és a visszajelzések begyűjtése után dönt arról, mindenki számára elérhetővé teszik-e a változtatást.

A Twitter rendszerét 2006 októberében hozták létre. A terjedelmi határokat akkor azért állapították meg 140 karakterben, hogy akár SMS-ek segítségével is lehessen posztokat közzétenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik