Média

Újra elérhető a Figyelő archívuma

Figyelő
Figyelő

Az archive.figyelo.hu internetes címen újra elérhetővé váltak azok a cikkek, amelyek a Figyelő tulajdonosváltását követő megújulás után elérhetetlenek voltak egy darabig.

Néhány napja a 444.hu írta meg, hogy a Schmidt Mária által tavaly decemberben felvásárolt és azóta teljesen kicserélődött szerkesztőségi gárdával készülő üzleti lap korábbi, interneten publikált cikkei elérhetetlenné váltak az interneten. Az írásokat ezután csak trükközve, a Figyelőtől függetlenül működő “webmúzeumban”, a web.archive.org segítségével lehetett megtalálni, de ez a megolás csak meglehetősen korlátozottan alkalmas cikkek megtalálására.

Az archívum megnyitásával viszont akik mégis szeretnék elolvasni azokat a cikkeket, amelyek még azelőtt készültek, hogy a kormány közelébe került a lap, ezentúl újra közvetlenül megtehetik azt.

Korábban egyébként nagyon hasonló történt a tavaly októberben bezárt Népszabadság Online-nal (NOL), melynek archívumát elérhetetlenné tették a Mészáros Lőrinc közelébe került Mediaworks kiadó munkatársai. Csak több hónappal később, decemberben váltak újra elérhetővé a nol.hu internetes oldal anyagai, köztük azok a tényfeltáró írások, melyek Rogán Antal helikopterezéséről vagy épp Matolcsy György jegybankelnök ügyeivel foglalkoztak.

A Figyelő esetében a weboldalon technológia- és szolgáltatóváltással magyarázzák az archívummal történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik