propeller.hu
Média

Hírgyűjtőt vásárol a magyar milliárdos médiacége

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 09. 06. 12:48

Online portfólióépítésük részeként a TV2 legnagyobb műsorbeszállítójaként ismert, Rákosi Tamás magyar milliárdos nevéhez kötődő IKO médiacég megveszi az egyik ismert híraggregátor-oldalt.
Korábban a témában:

Tulajdonos vált a Propeller.hu hírgyűjtő oldalt működtető Propeller.hu Kft. tudta meg a 24.hu.

Rákosi Tamás korábban az RTL Klub egyik tulajdonosa is volt. Fotó: Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA)

A kft. új tulajdonosa a mostanában több új termékkel is digitális fronton erősítő, egyre kiterjedtebb online portfóliót kiépíteni szándékozó, korábban az RTL, jelenleg a TV2 műsorszállítójaként ismert, a 100 leggazdagabb magyar listáján és a legbefolyásosabb médiapiaci szereplők listáján is előkelő helyen szereplő, korábban az RTL Klub résztulajdonasaként is ismert Rákosi Tamás érdekeltségei közé tartozó IKO-csoport leányvállalata, az IKO Digital lesz.

Bár a tulajdonosváltozásnak még nem látjuk jelét a cégbírósági nyilvántartásban, így a Propeller.hu Kft. tulajdonosaként változatlanul  Garai Viktória budapesti és Liebig Zsolt bicskei lakosok szerepelnek, úgy tudjuk, az IKO Digital már aláírta a szerződést a tranzakcióról. Ezt az információt Szegő Péter tulajdonos is megerősítette a 24.hu megkeresésére. Mint elmondta, ő és Liebig Zsolt a cég tulajdonosai, Garai Viktória Szegő Péter felesége. Szegő a türelmünket kérte az ügyben: mint mondta, egy-két hetet még igényel, mire lefut az átadás-átvétel folyamata, azt követően az IKO Digital és ők is tájékoztatást adnak majd.

Egyébként az IKO már eddig is több fronton erősített a digitális médiapiacon az idei évben, ezért is hoztak létre önálló leányvállalatot. Rákosiék – ahogy arról beszámoltunk – idén június végén például fintechradar.hu néven indítottak egy oldalt, nemrégiben pedig a TV2-n látható Ízes élet című műsorhoz is szorosan kapcsolódó izeselet.hu online gasztromagazinnal erősítettek.

A Propeller.hu Kft. amúgy meglehetősen kis forgalmú vállalkozás: a 2015-ös pénzügyi évet 6,1 millió forint nettó árbevétellel zárta, míg a megelőző évben még a 2 millió forintot sem érte el az árbevétel. Az adózott eredményük 2015-ben 1,3 millió forint volt a beszámolójuk szerint.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

People gather next to flowers, candles and other items set up on the Las Ramblas boulevard in Barcelona as they pay tribute to the victims of the Barcelona attack, a day after a van ploughed into the crowd, killing 13 persons and injuring over 100 on August 18, 2017.
Police hunted for the driver who rammed a van into pedestrians on an avenue crowded with tourists in Barcelona, leaving 13 people dead and  more than 100 injured, just hours before a second assault in a resort along the coast. / AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.