Média

Új műsorbeszállítók a TV2-nél és az RTL-nél

tévéstúdió
tévéstúdió
A Paprika Latino helyett az RTL-nek tíz éven át beszállító IKO Productions, Rákosi Tamás cége készíti az Édes Élet című műsort a TV2-nek. A TV2-nél megindult a műsorgyártó-cégek lecserélése. Az RTL-nél eközben még zajlik az új magazin-műsorbeszállítók megtalálása.

A TV2 Édes Élet című műsorát érintő változás, amelyről a 444 számolt be, azért érdekes, mert az IKO Rákosi Tamás vállalkozóé, és a cég Dirk Gerkens RTL-vezérigazgatói korszakában, tíz éven át az RTL Klub legnagyobb műsorgyártó cége volt.

Az IKO egyelőre azért csak ennek a műsornak a készítését tudta átvenni, mert a többi külső gyártású produkció az idei évre már elkészült, idén már csak a házon belül készülő hír- és magazinműsorokat kell legyártani.

A 444 megkereste Wisinger Jánost, az IKO ügyvezetőjét, de nem kívánt nyilatkozni, Marschall Péter, a Paprika Latino vezetője viszont megerősítette, hogy a TV2 nem hosszabbította meg szerződésüket, és azt mondta, hogy jövőre már szinte biztosan nem gyártanak semmit a TV2-nek.

A portál szerint ugyancsak elbukhatja nagy TV2-s megbízásait a Show and Game gyártócég is. Ez a vállalkozás készítette a Jóban Rosszban című napi sorozatot és a sajtóban Simicska Lajos érdekeltségeként emlegetik. Hajdu Péter, valamint az általa vezetett Frizbi Entertainment viszont állítólag jövőre is számíthat a TV2-től megbízásokra.

Beszállítókat keres az RTL

A 24.hu információi szerint egyébként az RTL-nél is intenzíven keresnek új műsorgyártókat. Ezzel függ össze, hogy az ősszel kiírtak egy tendert, ahol műsorok készítésére lehetett pályázatokat benyújtani. A 24.hu most megkereste az RTL illetékeseit, akiktől ezzel kapcsolatban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a pályázatok elbírálása még folyamatban van, de 2016-ban láthatóak lesznek olyan új magazinok, amelyeket a műsorgyártói pályázat győztesei készítenek majd.

Helyreigazítás

Az internetes portálunkon 2015. 12.02 „Új műsorbeszállítók a TV2-nél és az RTL-nél” című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy a Show & Game Produkciós Kft. Simicska Lajos cége. A valóság ezzel szemben az, hogy a Show & Game Kft. nem Simicska Lajos cége, Simicska Lajos érdekeltségi körébe semmilyen formában nem tartozik, tőle teljes mértékben független önálló tulajdonosi körrel rendelkező, ezáltal független gazdasági társaság, sem annak működése, sem a gyártásában való szerepe – a szerkesztőség által megfogalmazott valótlan tartalmú tényállással szemben- nem köthető Simicska Lajoshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik