Média

Régi MTVA-s felügyeli a köztévé legújabb csatornáját

Dér Ágnes, az M5 csatornaigazgatója
Dér Ágnes, az M5 csatornaigazgatója
Dér Ágnest nevezte ki az MTVA a szeptember közepén oktatási-kulturális adóvá alakuló M5 televízió csatornaigazgatójának.

Megírtuk: nagy átalakításra készülnek a Kunigundja útján, az MTVA-nál. Szeptember 18-án ugyanis oktatási-kulturális csatornává alakul át a ma még a riói olimpiai játékokat ismétlő, majd a paralimpiáról tudósító M5 csatorna. Kobza Miklós sajtófőnök elmondása alapján az átalakulás után egyaránt láthatóak lesznek komolyzenei koncertfelvételek, színházi előadások, valamint reklámmegszakítások nélkül sugárzott magyar és európai filmklasszikusok mellett olyan oktatási tartalmak is, amelyek televíziós sugárzására nincs példa idehaza, így például orosz, angol, német és spanyol nyelvlecke is lesz, valamint érettségizőknek és felsős általános iskolásoknak szóló történelmi jellegű műsorok is képernyőre kerülnek az új tévéadón.

A legfrissebb fejlemény most az, hogy Dér Ágnes lett az M5 csatornaigazgatója.

Dér Ágnes 25 évvel ezelőtt kezdte a pályafutását Pécsett a városi televíziónál. 15 éve dolgozik az MTVA-nál, illetve a közmédia jogelőd cégeinél, ebből öt évet külsősként. Dér miután hat éve Budapestre költözött, a közmédia Kulturális főszerkesztőségénél helyezkedett el.

A tévés gyerekműsorokkal kezdte a pályafutását, volt riporter, szerkesztő, műsorvezető, híradózott is, magazinműsorokat is készített, kulturális műsorokat is gyártott – tehát szakmai életútja teljesen lefedi azt a tematikát és televíziós spektrumot, ami az M5 küldetése.

(Kiemelt kép: Dér Ágnes, az M5 csatornaigazgatója. A fotót kérésünkre az MTVA biztosította számunkra.)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik