Média

Eldőlt a gyulai és a velencei helyi rádiófrekvenciák sorsa

radios(1)(430x286).jpg (rádiós, )
radios(1)(430x286).jpg (rádiós, )

Nemcsak a mostanáig országos frekvenciával rendelkező Class FM jövőjét alapvetően meghatározó döntésről szavazott hétfőn a Médiatanács (amely nem hosszabbítja meg a Class FM ősszel lejáró rádiós szerződését), de arról is döntés született, hogy Gyulán ki indíthat új rádiót az FM hullámsávon. Velencén pedig eredménytelennek nyilvánították a helyi rádiófrekvencia hasznosítására vonatkozó pályázatot, miután az egyedül pályázó Fehérvár Rádiót kizárták a testület tagjai.

Gyulán az FM 90,5 MHz-re vonatkozó helyi rádiós pályázaton Mega Rádió Gyula néven tervezett szolgáltatásával nyerte el a jelenleg kihasználatlan frekvencia hasznosítási jogát az egyedül jelentkező Telekom Békés Kft. 

Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi frekvenciafelhívásra jelentkező Fehérvár Rádió Kft. ajánlata pedig azért vált alakilag érvénytelenné, mert egy esedékes médiaszolgáltatási díjfizetési kötelezettségnek a Fehérvár Rádió nem tett eleget határidőre. Mivel a Fehér Rádió pályázata volt az egyetlen, a Médiatanács most a pályázati eljárás egészének eredménytelenségét is megállapította.

A Kisvárda 93,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatára beérkezett egyedüli ajánlat tartalmi vizsgálata során a Médiatanács hiánypótlásra szólította fel a pályázót. A kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi hasznosítását célzó pályázati felhívásokra jelentkezők mindegyikét az alaki vizsgálat keretében szintén hiánypótlásra hívja fel a testület.

A Médiatanács egyébként médiaszolgáltatók meghatározott köre számára előírt éves beszámolók késedelmes megküldése vagy teljes elmulasztása miatt 15 rádiót és 3 televíziót figyelmeztetett, 5 rádióra és 6 televízióra pedig kisebb összegű bírságot szabott ki – tájékoztatott az NMHH Médiatanács.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik