radios(1)(430x286).jpg (rádiós, )
Média

Eldőlt a gyulai és a velencei helyi rádiófrekvenciák sorsa

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 08. 01. 13:45

Korábban a témában:

Nemcsak a mostanáig országos frekvenciával rendelkező Class FM jövőjét alapvetően meghatározó döntésről szavazott hétfőn a Médiatanács (amely nem hosszabbítja meg a Class FM ősszel lejáró rádiós szerződését), de arról is döntés született, hogy Gyulán ki indíthat új rádiót az FM hullámsávon. Velencén pedig eredménytelennek nyilvánították a helyi rádiófrekvencia hasznosítására vonatkozó pályázatot, miután az egyedül pályázó Fehérvár Rádiót kizárták a testület tagjai.

Gyulán az FM 90,5 MHz-re vonatkozó helyi rádiós pályázaton Mega Rádió Gyula néven tervezett szolgáltatásával nyerte el a jelenleg kihasználatlan frekvencia hasznosítási jogát az egyedül jelentkező Telekom Békés Kft. 

Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi frekvenciafelhívásra jelentkező Fehérvár Rádió Kft. ajánlata pedig azért vált alakilag érvénytelenné, mert egy esedékes médiaszolgáltatási díjfizetési kötelezettségnek a Fehérvár Rádió nem tett eleget határidőre. Mivel a Fehér Rádió pályázata volt az egyetlen, a Médiatanács most a pályázati eljárás egészének eredménytelenségét is megállapította.

A Kisvárda 93,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatára beérkezett egyedüli ajánlat tartalmi vizsgálata során a Médiatanács hiánypótlásra szólította fel a pályázót. A kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi hasznosítását célzó pályázati felhívásokra jelentkezők mindegyikét az alaki vizsgálat keretében szintén hiánypótlásra hívja fel a testület.

A Médiatanács egyébként médiaszolgáltatók meghatározott köre számára előírt éves beszámolók késedelmes megküldése vagy teljes elmulasztása miatt 15 rádiót és 3 televíziót figyelmeztetett, 5 rádióra és 6 televízióra pedig kisebb összegű bírságot szabott ki – tájékoztatott az NMHH Médiatanács.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.