Média

A Médiatanácsot is okolja a megszűnő rádió

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 07. 27. 13:59

Beszünteti a műsorsugárzást az elmúlt 11 évben Szombathelyen fogható Nyugat Rádió. Anyagi gondok vezettek ide, de a rádió vezetése szerint a Médiatanács sem volt hozzájuk kegyes.
Korábban a témában:

11 évnyi működés után megszűnik a mostanáig Szombathelyen és közvetlen környezetében elérhető Nyugat Rádió. A hírt maga a rádió jelentette be a Facebookon és a honlapján. Horváth Zoltán, a Nyugat Rádió Kft. ügyvezetője így fogalmazott:

Ez év tavaszán még úgy tűnt, hogy a hallgatók és vállalkozók segítségével sikerül megmenteni adónkat. Mára azonban kiderült: mindez nem tudja ellensúlyozni azt a sok hátrányt, amely például a médiahatóság részéről ért minket. Nehéz függetlenként úgy talpon maradni, hogy évek óta nem nyerhettünk pályázatot, illetve hozzánk nem érkeztek állami és önkormányzati hirdetések.

A rádió adása a tájékoztatás szerint egyébként augusztus elsején szűnik meg az FM 88,4 MHz-en. A szombathelyiek azonban nem maradnak rádió nélkül, a frekvenciát ugyanis hamarosan valaki más megkaphatja, hiszen a 24.hu korábbi híre szerint a Médiatanács újrapályáztatja.

A cég más rádiója is veszélyben van?

A radiosite.hu egyébként azt írja, hogy márciusban még úgy tűnt, hogy az egyéni támogatások megoldhatják a Nyugat Rádió gondjait, de a többmilliós összegek sem tudták megmenteni a rádiót a csődtől. A portál úgy tudja, a cégcsoporthoz tartozó sárvári Isis Rádió FM 96.5 működése is veszélybe került. A körmendi Isis Rádió FM 99.8 jövőjéről azonban nincs információjuk.

Hiába növelték a bevételüket, még nőttek is a veszteségeik

A 24.hu információi szerint egyébként a Nyugat Rádió Kft. 2015-ben mintegy 90 millió forint nettó árbevételre tett szert, ami jóval magasabb a megelőző évi 54 millióhoz képest. Üzemi szinten viszont még nőttek is a veszteségeik: a 2014-es 16 millió forint mínuszos üzemi eredményük 25 millió forint mínuszra változott meg 2015-ben. Adózás előtti eredményük mintegy mínusz 4 millió forint lett a tavalyi üzleti évben.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.