Média

Sportcsatornákat indíthat a TV2

Andy Vajna csatornája már licitál az angol labdarúgó-bajnokság közvetítési jogára és szeretnék, ha a következő idénytől már a Forma-1-et is ők sugározhatnák – értesült a Népszabadság.

A lap információi szerint a kormánybiztos cége TV2 Sport1 és TV2 Sport2 néven akarja levédetni a csatornákat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. 

A hivatal honlapján arról számolt be, hogy csak azoknak a csatornáknak a levédése van folyamatban, amelyek indulását bejelentették a hétközi Media Hungaryn. Fischer Gábor hét új csatornáról adott hírt a hazai média seregszemléjén, kettőnek viszont nem árulta el a nevét.

Telített piac

Az AMC tulajdonában lévő Sport TV-nek és a Diginek is három sportcsatornája van, az Eurosport két adóján szolgálja ki a sportszerető nézőket napról napra, hogy az M4 Sportot már ne is említsük.

A közmédia csatornáját leszámítva a sportadók nézettsége általában egyenlő a nullával, kivéve, mikor fontosabb sporteseményt, futballmérkőzéseket vetítenek.

Hogy bekerülj a kábelcégek csomagjaiba, exkluzív tartalmakat kell szolgáltatnod. Vajna tévéje elsőként az angol foci jogát szeretné megszerezni. Ezért többen is versenyben voltak, végül az IMG lett a befutó, csakhogy a cégnek nincs Magyarországon sportcsatornája, úgyhogy jobb híján továbbértékesíti azt.

A Népszabadság forrásai szerint a TV2-nél azzal számolnak, idővel a MotoGP és a nagy teniszversenyek jogát is megkaphatják majd.

Az is könnyen megeshet, hogy a TV2 egyszerűen felvásárolja a Digi sportcsatornáit, így hozzájuk kerülne a francia és az olasz bajnokság mérkőzései, illetve a tenisztornák többsége.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik