Győrfi Pál és támadói
Média

Győrfi Pálra támadt a maffia egy új filmben

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 04. 07. 17:53

Egy nemrég forgatott filmben a maffiózok megtámadták az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét.

A mentők népszerű szóvivőjét az Országos Mentőszolgálat Alapítvány legújabb kisfilmjének forgatásán a Csepel Művek területén, a Valami Amerika 2-ből és az alapítvány „Tartsd életben!” című újraélesztési kampányfilmjéből ismert Bala (Csuja Imre) és testőrei által érte az inzultus. De mindez jótékony céllal történt. Folytatódik ugyanis a „Pofon egyszerű, neked is menni fog, tartsd életben, legyél te is életmentő!” szavakkal befejezett, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2015 februárjában indított, „Tartsd életben!” című nagysikerű edukációs kampányfilmje. A laikus újraélesztést népszerűsítő tavalyi kisfilm eddigi gyorsmérlege: jó pár megmentett emberélet, javuló újraélesztési tudás, több mint 2 milliós rekordnézettség az internetes videómegosztókon (felkerült a YouTube legnézettebb magyar videóinak 2015-ös TOP 10-es listájára is) és komoly szakmai elismerések, többek között egy Arany Effie díj. Érthető, ha nem akartak itt megállni, és most elkészült a folytatás.

A tavalyi film:

És akkor íme a folytatás

„Nagyon örültünk a minden várakozást felülmúló eredményeknek, ígértük a folytatást, ami most el is készült” – adott tájékoztatást dr. Czakler Éva, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány alelnöke, mentőorvos, aki maga is szerepet vállalt az új epizódban. A szpotot pro bono jegyző Human Dialog, Herendi Gábor rendező és a PEAK Film további szereplőkkel, így Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével kiegészülve ott folytatta a történetet, ahol az tavaly abbamaradt. Az „1% – Nekünk sokat számít” névre keresztelt folytatás ezúttal a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlására fókuszál.

A kisfilmmel együtt nyilvánosságra hozott werkfilmből nem csak a forgatás részleteibe kapunk betekintést, de azt is megtudhatjuk, miért számít sokat a mentőknek az 1%.

Most megnézheti a werkfilmet is:

Az életmentés közös szívügyünk

„755 mentőegység és 7800 mentődolgozó küzd azért, hogy mindenkihez időben érkezzen a segítség. Az Országos Mentőszolgálat működtetése ugyan állami feladat, de az, hogy a mentőknek mindig a legkorszerűbb eszközök álljanak rendelkezésükre az életmentéshez, közös felelősségünk”

– mondja Győrfi Pál szóvivő. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az 1% felajánlók és a magánadományozók segítségével mindehhez évente 150-200 millió forintos nagyságrendben járul hozzá. Jelenleg átadás alatt áll 5 darab LP-15 típusú defibrillátor, 10 darab gerinchordágy és 10 darab lélegeztető berendezés, 68,7 millió forint összértékben, valamint folyamatban van 23 darab Lucas2 típusú mellkasi kompressziós berendezés és 5 db mentőorvosi kocsi megvásárlása, összesen 128 millió forint értékben.

Stáblista

Kreatív koncepció: Herendi Gábor, Lippich Tamás, Mécs Anna, Miha Tamás

Rendező: Herendi Gábor

Rendezőasszisztens: Pluhár Attila

Operatőr: Lippich Tamás

Gyártásvezető: Szabó István

Account Manager: Komlóssy Ildikó

Szereplők: Csuja Imre, Thuróczy Szabolcs, Pindroch Csaba, Faragó András, Szabó Győző, Dr. Czakler

Éva, Győrfi Pál, Bodor Géza, Balázs András

Editor: Pere András

Smink: Herendi Viki, Pöpl Andrea

Ruha: Tankó Tekla, Ökrös Dóra

Werk: Darvas Bence

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.