Média

Újságírókat tüntettek ki a MÚOSZ-ban

Féner Tamás Kossuth-díjas fotómûvész (b) Aranytoll-díjat, a MÚOSZ életmûdíját veszi át Komlósi Gábortól, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnökétõl (j2) és Bálint György újságírótól (j) a magyar sajtó napja alkalmából rendezett díjátadón a MÚOSZ budapesti székházában 2016. március 10-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Féner Tamás Kossuth-díjas fotómûvész (b) Aranytoll-díjat, a MÚOSZ életmûdíját veszi át Komlósi Gábortól, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnökétõl (j2) és Bálint György újságírótól (j) a magyar sajtó napja alkalmából rendezett díjátadón a MÚOSZ budapesti székházában 2016. március 10-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
A magyar sajtó napja alkalmából elismeréseket adtak át a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) székházában csütörtökön Budapesten.  Az eseményen felszólalt az amerikai nagykövet is.

Aranytoll-díjat – a MÚOSZ életműdíját – kapta

  • Bolgár György,
  • Fejes István,
  • Féner Tamás,
  • Kertész Zsuzsa,
  • Simonffy Katalin
  • Tóth Dénes.

Németh Gyula-díjat, a fiatal sportújságírók díját vehette át Berkesi Judit, az M4 munkatársa.

Érdekel a content marketing?

banner_300x250_fiu_nlc_24
Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

Virág F. Éva-díjat, a MÚOSZ kulturális szakosztályának elismerését kapta Bartal Csaba, a Múlt-kor folyóirat főszerkesztője. Soó Rezső-díjat, a MÚOSZ környezetvédelmi, vízügyi és idegenforgalmi szakosztályának kitüntetését Tarnóczi Lászlónak, a Kossuth rádió riporterének adták át.

Az év gazdasági újságírója díjat Farkas Zoltán, a HVG főmunkatársa kapta.

Az eseményen egyébként felszólalt Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet és a MÚOSZ elnöke, Komlósi Gábor. Colleen Bell főleg arról beszélt, hogy

az újságíróknak mekkora felelősségük van, hogy ellensúlyt képeznek a tudatlansággal, gyűlölettel és félelemmel szemben. Ahol hiányzik az egyensúly, ahol a történetnek csak az egyik oldalát mondják el, ott a szabad sajtó megragadja a lehetőséget, hogy elmondja a másikat.

Az MTI beszámolója szerint azt is közölte, még nem ért véget a munka,

a szólásszabadság minden magyarnak kijár, ez nem végcél, hanem eszköz, ugyanis sosem lehet teljesen kiirtani a társadalomból a gyűlöletet és a félelmet, ezért folytatni kell a küzdelmet, ösztönözve a következő generációt is.

Colleen Bell arról is szólt, az Egyesült Államokban az első alkotmánymódosításban garantálták, hogy a kongresszus nem hozhat törvényt egyebek mellett a szólásszabadság és a sajtószabadság korlátozásáról, és az amerikaiak büszkék arra, hogy az alapító atyák védelmükbe vették e jogokat. A közjó nem lehet jó, ha nem támogatja az egyének jogait.

Komlósi Gábor, a MÚOSZ elnöke köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a médiaszakmai szervezetnek már ebben az évben 45 új tagja van, egyre fiatalodik a MÚOSZ, már 4 százalék a 30 éven aluli tagok száma. “Kellenek a fiatalok”, hiszen “1848-ban is ők vitték a zászlót”, de kellenek a tapasztaltabbak is, és ők “megbecsülik nagy öregjeiket”, a legidősebbeket is – hangoztatta.
Komlósi hozzátette, az idősebbek és a középkorosztály képviselői is egyre gyakrabban járnak a MÚOSZ-ba, legalább négy-ötszörösére nőtt a szakmai és szórakoztató rendezvényeik száma.

“Kicsit megmozdult a MÚOSZ”, pedig a média ma Magyarországon “nem közügy”

– fogalmazott. Hozzátette: egyre többen akarják hallatni a hangjukat. Komlósi Gábor azt is megjegyezte:

“fáj, hogy nem mindegyik újságíró-szövetséget” kérdezték meg, hogy kit jelöljenek “az elvben legrangosabb hazai médiakitüntetésre, a Táncsics-díjra”.

Kiemelt kép: Féner Tamás Kossuth-díjas fotóművész (b) Aranytoll-díjat, a MÚOSZ életműdíját veszi át Komlósi Gábortól, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnökétől (j2) és Bálint György újságírótól (j) a magyar sajtó napja alkalmából rendezett díjátadón a MÚOSZ budapesti székházában 2016. március 10-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik