Budapest, 2016. március 10.
Féner Tamás Kossuth-díjas fotómûvész (b) Aranytoll-díjat, a MÚOSZ életmûdíját veszi át Komlósi Gábortól, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnökétõl (j2) és Bálint György újságírótól (j) a magyar sajtó napja alkalmából rendezett díjátadón a MÚOSZ budapesti székházában 2016. március 10-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Média

Újságírókat tüntettek ki a MÚOSZ-ban

24.hu
24.hu

2016. 03. 11. 13:57

A magyar sajtó napja alkalmából elismeréseket adtak át a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) székházában csütörtökön Budapesten.  Az eseményen felszólalt az amerikai nagykövet is.
Korábban a témában:

Aranytoll-díjat – a MÚOSZ életműdíját – kapta

  • Bolgár György,
  • Fejes István,
  • Féner Tamás,
  • Kertész Zsuzsa,
  • Simonffy Katalin
  • Tóth Dénes.

Németh Gyula-díjat, a fiatal sportújságírók díját vehette át Berkesi Judit, az M4 munkatársa.

Érdekel a content marketing?


Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

Virág F. Éva-díjat, a MÚOSZ kulturális szakosztályának elismerését kapta Bartal Csaba, a Múlt-kor folyóirat főszerkesztője. Soó Rezső-díjat, a MÚOSZ környezetvédelmi, vízügyi és idegenforgalmi szakosztályának kitüntetését Tarnóczi Lászlónak, a Kossuth rádió riporterének adták át.

Az év gazdasági újságírója díjat Farkas Zoltán, a HVG főmunkatársa kapta.

Az eseményen egyébként felszólalt Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet és a MÚOSZ elnöke, Komlósi Gábor. Colleen Bell főleg arról beszélt, hogy

az újságíróknak mekkora felelősségük van, hogy ellensúlyt képeznek a tudatlansággal, gyűlölettel és félelemmel szemben. Ahol hiányzik az egyensúly, ahol a történetnek csak az egyik oldalát mondják el, ott a szabad sajtó megragadja a lehetőséget, hogy elmondja a másikat.

Az MTI beszámolója szerint azt is közölte, még nem ért véget a munka,

a szólásszabadság minden magyarnak kijár, ez nem végcél, hanem eszköz, ugyanis sosem lehet teljesen kiirtani a társadalomból a gyűlöletet és a félelmet, ezért folytatni kell a küzdelmet, ösztönözve a következő generációt is.

Colleen Bell arról is szólt, az Egyesült Államokban az első alkotmánymódosításban garantálták, hogy a kongresszus nem hozhat törvényt egyebek mellett a szólásszabadság és a sajtószabadság korlátozásáról, és az amerikaiak büszkék arra, hogy az alapító atyák védelmükbe vették e jogokat. A közjó nem lehet jó, ha nem támogatja az egyének jogait.

Komlósi Gábor, a MÚOSZ elnöke köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a médiaszakmai szervezetnek már ebben az évben 45 új tagja van, egyre fiatalodik a MÚOSZ, már 4 százalék a 30 éven aluli tagok száma. “Kellenek a fiatalok”, hiszen “1848-ban is ők vitték a zászlót”, de kellenek a tapasztaltabbak is, és ők “megbecsülik nagy öregjeiket”, a legidősebbeket is – hangoztatta.
Komlósi hozzátette, az idősebbek és a középkorosztály képviselői is egyre gyakrabban járnak a MÚOSZ-ba, legalább négy-ötszörösére nőtt a szakmai és szórakoztató rendezvényeik száma.

“Kicsit megmozdult a MÚOSZ”, pedig a média ma Magyarországon “nem közügy”

– fogalmazott. Hozzátette: egyre többen akarják hallatni a hangjukat. Komlósi Gábor azt is megjegyezte:

“fáj, hogy nem mindegyik újságíró-szövetséget” kérdezték meg, hogy kit jelöljenek “az elvben legrangosabb hazai médiakitüntetésre, a Táncsics-díjra”.

Kiemelt kép: Féner Tamás Kossuth-díjas fotóművész (b) Aranytoll-díjat, a MÚOSZ életműdíját veszi át Komlósi Gábortól, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnökétől (j2) és Bálint György újságírótól (j) a magyar sajtó napja alkalmából rendezett díjátadón a MÚOSZ budapesti székházában 2016. március 10-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.