Vitorlázás magazin
Média

Megvette a Vitorlázás magazint a PLT

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 02. 10. 14:24

A Pannon Lapok Társasága legfrissebb akvizíciójával új piacra lép be.

A gazdasági elit jelentős részét elérő prémium magazinnal bővült a PLT portfóliója – erősítette meg a 24.hu megkeresésére a kiadó, amely a Vitorlázás magazin kiadói jogának átvételéről az év elején írt alá megállapodást a korábbi kiadó Navimédia Kft. tulajdonosával.

Szabó Miklós, a Pannon Lapok Társasága ügyvezetésének elnöke közölte, hogy a közel 15 éves kiadvány (amely jogelődjét is figyelembe véve majdnem negyven éve van jelen a piacon) a hazai „hajós” lapok között a legmagasabb példányszámban éri el a vitorlázókat, köztük a gazdasági elithez tartozó jelentős olvasótábort.

A kéthavonta megjelenő magazin erőssége a stabil és rendkívül magas előfizetői bázisa mellett magas szakmai színvonala, ami annak köszönhető, hogy szakértők készítik a minél közérthetőbben tálalt változatos tartalmat. A Vitorlázás már eddig is érdekes olvasmányt kínált a sportág iránt érdeklődők számára, és nem csak hazai, hanem széles spektrumú nemzetközi kitekintéssel mutatta be a hajózás világát. A magazinban rendszeresen megjelenő interjúk, elemzések, technikai tudnivalók, úti riportok és hajóbemutatók mellett egyfajta hajózási adatbázisként és szaknévsorként is funkcionál – áll a megkeresésünk nyomán elküldött közleményükben.

A PLT a Balaton régiójában meghatározó súlyú piaci jelenlétét kihasználva jelentősen erősítheti a Vitorlázás piaci pozícióit – hiszen annak olvasótábora is jellemzően ehhez a területhez kötődik. Ugyanakkor a kiadó nem csupán egy önmagában is eredményesen működő és komoly új üzleti lehetőségek előtt álló prémium magazinnal gazdagodott, hanem még hangsúlyosabban alátámasztotta azt a törekvését, hogy új hirdetői csoportok felé is nyisson.

A vitorlázás nem csupán sport, hanem egyfajta életmód is, ezért olyan magazint fogunk készíteni, amely tökéletesen tükrözi majd ezt a filozófiát”

– idézi a közlemény Szabó Miklóst a magazinnal kapcsolatos tervek kapcsán. A PLT célja, hogy a meglévő olvasótábor megtartása mellett újakat is nyerjen a Vitorlázás számára, ezért a magazin teljes átalakítása helyett inkább annak „finomhangolását” tervezik végrehajtani. Ennek érdekében a lap jövőbeli működését szakmai tanácsokkal továbbra is ellátó korábbi szerkesztői stáb mellett jelentős magazinos tapasztalattal rendelkező új főszerkesztővel és stábbal erősítik a magazint.

A jövőben az olvasók frissebb és modernebb tipográfiával és új rovatokkal bővítve kapják kézhez a változatlanul magas szakmai színvonalú Vitorlázás magazint – ígérte az új tulajdonos.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.