Média

Megvette a Vitorlázás magazint a PLT

Vitorlázás magazin
Vitorlázás magazin
A Pannon Lapok Társasága legfrissebb akvizíciójával új piacra lép be.

A gazdasági elit jelentős részét elérő prémium magazinnal bővült a PLT portfóliója – erősítette meg a 24.hu megkeresésére a kiadó, amely a Vitorlázás magazin kiadói jogának átvételéről az év elején írt alá megállapodást a korábbi kiadó Navimédia Kft. tulajdonosával.

Szabó Miklós, a Pannon Lapok Társasága ügyvezetésének elnöke közölte, hogy a közel 15 éves kiadvány (amely jogelődjét is figyelembe véve majdnem negyven éve van jelen a piacon) a hazai „hajós” lapok között a legmagasabb példányszámban éri el a vitorlázókat, köztük a gazdasági elithez tartozó jelentős olvasótábort.

A kéthavonta megjelenő magazin erőssége a stabil és rendkívül magas előfizetői bázisa mellett magas szakmai színvonala, ami annak köszönhető, hogy szakértők készítik a minél közérthetőbben tálalt változatos tartalmat. A Vitorlázás már eddig is érdekes olvasmányt kínált a sportág iránt érdeklődők számára, és nem csak hazai, hanem széles spektrumú nemzetközi kitekintéssel mutatta be a hajózás világát. A magazinban rendszeresen megjelenő interjúk, elemzések, technikai tudnivalók, úti riportok és hajóbemutatók mellett egyfajta hajózási adatbázisként és szaknévsorként is funkcionál – áll a megkeresésünk nyomán elküldött közleményükben.

A PLT a Balaton régiójában meghatározó súlyú piaci jelenlétét kihasználva jelentősen erősítheti a Vitorlázás piaci pozícióit – hiszen annak olvasótábora is jellemzően ehhez a területhez kötődik. Ugyanakkor a kiadó nem csupán egy önmagában is eredményesen működő és komoly új üzleti lehetőségek előtt álló prémium magazinnal gazdagodott, hanem még hangsúlyosabban alátámasztotta azt a törekvését, hogy új hirdetői csoportok felé is nyisson.

A vitorlázás nem csupán sport, hanem egyfajta életmód is, ezért olyan magazint fogunk készíteni, amely tökéletesen tükrözi majd ezt a filozófiát”

– idézi a közlemény Szabó Miklóst a magazinnal kapcsolatos tervek kapcsán. A PLT célja, hogy a meglévő olvasótábor megtartása mellett újakat is nyerjen a Vitorlázás számára, ezért a magazin teljes átalakítása helyett inkább annak „finomhangolását” tervezik végrehajtani. Ennek érdekében a lap jövőbeli működését szakmai tanácsokkal továbbra is ellátó korábbi szerkesztői stáb mellett jelentős magazinos tapasztalattal rendelkező új főszerkesztővel és stábbal erősítik a magazint.

A jövőben az olvasók frissebb és modernebb tipográfiával és új rovatokkal bővítve kapják kézhez a változatlanul magas szakmai színvonalú Vitorlázás magazint – ígérte az új tulajdonos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik