Light

Magukat markolásszák a Disney-hercegek

disney aids (disney, aids, kampány)
disney aids (disney, aids, kampány)

December 1-én, az AIDS világnapja alkalmából védekezésre buzdító képek születtek Aladdinról, Herkulesről, és társaikról.

 

AleXsandro Palombo úgy érezte, különösen fontos felhívni a tinédzserek, fiatal férfiak figyelmét a biztonságos szexre, így boxeralsóra vetkőztetett, kondommal pózoló Disney-hercegekkel kampányol. A művész úgy érezte, nagyon sokan valami túlmisztifikált dolognak képzelik az AIDS-et, s hajlamosak elfelejteni, hogy igenis létező veszélyről van szó. Palombo szerint a családok zömében még mindig prüdéria övezi a szexuális felvilágosítást, és nem hívják fel a fiatalok figyelmét a nemi úton terjedő betegségekre.

 

A művész nem először próbálkozik Disney-parafrázisokkal, korábban népszerű női karakterekkel próbálta felhívni a figyelmet a családon belüli erőszak fontosságára, de készített emlőeltávolításon átesett nők tiszteletére is képet. Palombo persze nem csak társadalmilag érzékeny témában alkot, legutóbb például Kim Kardashian fenékmutogatós képét értelmezte át Simpsons stílusban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik