Light

Életmentő tanfolyam a nehézfiútól

Vinnie Jones önmagát, illetve az általa megszemélyesített figurákat parodizálja egy társadalmi célú hirdetésben.

A focistából karakterszínésszé avanzsált híresség hazánkban is közkedvelt arc, amióta Guy Ritchie első filmjében, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőben debütált a vásznon igazi kemény legényként.

Ezúttal azonban komplett légzési-keringési újraélesztésre okít, keményen és gyorsan, kizárólag a kezünk használatával, egy brit alapítvány közérdekű felhívásában. Ha az ifjabb generációk megszólításához erre az egyedi, markáns és poénos hangra van szükség, nosza rajta! Le a kalappal a British Heart Foundation tökös kampánya előtt: félre kell tenni az unalmas okoskodást, ha így lehet életeket menteni, ehhez pedig Vinnie tökéletesen hozza a tőle megszokott, durva humort.

Szenzációs a két rosszarcú, sarki sameszt adó mellékszereplő is – egyikük Andy Beckwith, aki Errolt játssza a Blöffben –, ahogyan pózolnak, majd lötyögnek a háttérben, miközben a főnök löki a rizsát, meg stílusosan a Stayin’ Alive, azaz Életben maradni ütemére a szívmasszázst. A magyar feliratokért örök hála a korábban angelday néven alkotó bloggernek, Schaffer Józsefnek, két apróságot jegyeznénk csak meg, egyáltalán nem kekeckedésnek szánva, ám fő a pontosság.

Az első, ahogyan azt az egyik hozzászóló is jelezte, hogy a nem lélegző önként jelentkezővel nem találkozott korábban a gengszter, hanem ő csinálta – ez az eredeti reklám szövegéből (klikk a “CC” gombra: “made” és nem “met earlier”) egyértelműen kiderül. A második, hogy a Bee Gees már említett slágerét nem John Travolta adja elő, ő az azonos című táncos mozi, a Szombat esti láz folytatásának főszereplője, amiről egyébként filmtörténeti érdekesség, hogy Sylvester Stallone(!) rendezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik