Light

Irén, meg a széllelbélelt rokonsága

A hurrikán okozta több mint tízmilliárd dolláros kár felmérése és helyreállítása megkezdődött. Viharos összeállításunk közel hozza az ítéletidőt.

A katasztrófa lecsapott, áldozatokat szedve több helyen, tragikus rombolást végezve a természetes és az épített környezetben.

Mai gyűjtésünkben egyfelől megmutatjuk, milyen állapotok uralkodnak az égi háború elvonultával, másrészt a hasonló időjárási viszonyok között készült felvételek segítségével megpróbáljuk érzékeltetni, milyen lehet egy ilyen esemény.

Az amerikai kormányzati erők, a hadsereg, valamint a Nemzeti Gárda közös összefogással segít a bajbajutottakon, ám a jó szándék nem mindig párosul józan ésszel. Az itt látható gárdisták olyan mély vízbe hajtottak New Jersey-ben, hogy végül járműveik tetején kötöttek ki.

Ezen a múlt hónap végén készült, igazán felvillanyozó sorozaton a torontói CN Toronyba csap a ménkű, szám szerint tizenötször egymás után. Talán nem is csoda, hiszen Kanada legmagasabb épülete mintha gigantikus villámhárítót formázna.

Iowa, szintén augusztus: négyperces jégeső kalapálja szanaszéjjel a tájat.

Ne feledkezzünk meg a márciusi japán cunamiról sem. A következő videót egy személygépkocsiból rögzítették az özönvízszerű árhullámról.

Vissza az Amerikai Egyesült Államokba, Oklahomába, négy évvel korábbra. A tornádóvadászok életveszélyes, és egyes vélemények szerint nem teljesen épelméjű társaságából Curtis McDonald talán a legközelebb jut társai közül ahhoz, hogy megismerje szenvedélye tárgyát. A közvetlen közelében sújt le egy villám.

Végezetül egy a kiszámíthatatlan időzítés miatt balul elsült beszélgetés arról, a család csöpp kis szeme fénye vajon fél-e a mennydörgéstől…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik