Kultúra

Tapintható lesz a feszültség Tom Hanks és Meryl Streep újságírós filmjében

Ebből ad ízelítőt a Steven Spielberg rendezésében készülő A Pentagon titkai új kedvcsinálója.

Már az utómunkálatokat tapossa Steven Spielberg és Tom Hanks ötödik közös filmje, A Pentagon titkai (The Post) című történelmi dráma, melyben Meryl Streep játssza a női főszerepet. A hírhedté vált Pentagon-iratok nyilvánosságra hozásának igaz történetét bemutató alkotásnak a hónap elején jött ki az első előzetese, melyet követően most egy rövidebb, de borzongatóan feszkós új tv-szpot érkezett.

A Washington Post 1971-ben kockázatos jogi csatába bonyolódott az amerikai kormánnyal, mert titkosított iratok publikálásával leplezte le a vietnami háború körüli hazugságokat. Az ügyben nem pusztán a lap hírneve volt a tét, hanem a résztvevők személyes szabadsága is kockán forgott.

A filmben Hanks alakítja Ben Bradlee szerkesztőt, Streep pedig az újság első női kiadóját, Katharine Grahamet, aki a pár évvel későbbi Watergate-botrány idején is vezette a lapot. Rajtuk kívül még Carrie Coon, Alison Brie, Bruce GreenwoodSarah Paulson, Bob Odenkirk, David Cross, Jesse Plemons és Michael Stuhlbarg is játszik a díjszezon egyik favoritjának ígérkező produkcióban.

A Pentagon titkai egy hónappal az amerikai bemutató után: február 22-én fog a magyar mozikba kerülni.

Kiemelt kép: DreamWorks/20th Century Fox

Ajánlott videó

Olvasói sztorik