Kultúra

Weinstein-ügy: Catherine Deneuve együttérez az áldozatokkal, de elítéli az erőszakellenes kampányt

A színésznő szerint a világhálón terjedő kampány és a médiafelhajtás nem segít megoldani a problémát.

Két héttel a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein körüli botrány kirobbanása után immár Catherine Deneuve is megszólalt az üggyel kapcsolatban.

Az Oscarra is jelölt francia színésznő a Huffington Post francia kiadása számára készült interjúban (via The Guardian) reflektált a botrányra, illetve az az által kiváltott szexuális erőszak elleni kampányra. A francia internetezők körében a #balancetonporc (kb. „leplezd le a disznódat”) hashtaggel ellátott posztok áradatát illetően a színésznő elmondta, nem hiszi, hogy a felhajtásnak bármi haszna is lesz majd.

Érdekes erről beszélni? Hozzátesz bármit is? Bárhogyan is segíteni fog megoldani a problémát?

— tesz fel kérdéseket Deneuve, aki szörnyűnek tartja azt a posztáradatot, amely a témával kapcsolatban elárasztja a közösségi médiát.

Ezzel együtt a 74 éves színésznő azt is elmondta, együttérez mindazokkal, akik szexuális zaklatás és erőszak áldozatai voltak.

A napokban a francia BFM TV is interjút készített Deneuve-vel, aki ebben a beszélgetésben nem akarta kommentálni az ügyet és Weinstein viselkedést, mondván nem az ő dolga, hogy megítélje a filmmogult. Arra a kérdésre viszont, hogy személy szerint élt-e át valaha is szexuális zaklatást, azt válaszolta,

Én sosem beszéltem ilyesmiről és nem is fogok mondani semmit.

Kiemelt kép: Getty Images/Francois G. Durand

Ajánlott videó

Olvasói sztorik