Kultúra

Angelina Jolie visszautasítja, hogy bármikor pénzt vett volna el a rászoruló gyerekektől

A Vanity Fairben nemrég megjelent Jolie-portrét mi is összefoglaltuk, ebből derült ki, hogy a színésznő hogy választotta ki Lounge Ung regénye alapján készült filmjének főszereplőjét. A First They Killed My Father című filmhez a cikk alapján a fősszereplő lányt Angelina Jolie nyomornegyedekben, árvaházakban kereste. A rendező pedig egy játékot játszott a rászorulókkal, pénzt raktak egy asztalra, és amikor elvette a gyerek, a stáb úgy tett, mintha rajtakapták volna, majd megkérték, hogy mondja el/találja ki, hogy mire kellett neki a pénzt, aztán visszavették.

A kiválasztott kislány nagypapája temetésére gyűjtött.

A cikk nem fogalmaz egyértelműen, hogy megrendezett jelenetről volt-e szó, vagy a gyerekeket egyáltalán nem avatták be a játékba, mindenesetre a legtöbb lap ezt a történetet emelte ki a portréból. Jolie a Huffington Posthoz eljutatott közleményében cáfolta, hogy tényleg pénzt vett volna el a kambodzsai rászorulóktól.

Elszomorít, hogy a film egyik jelenetéből vett improvizációs feladatról úgy írtak, mintha egy valós, megtörtént jelenet volna. Azt sugallni, hogy igazi pénzt vettünk el egy gyerektől a meghallgatás alatt, hamis és felháborító.

– Angelina Jolie azt is hozzátette, hogy a film célja pont az, hogy felhívja a figyelmet a háború borzalmait átélő gyerekekre, és segítsen a támogatásukban.

(Vulture)

(Borítókép: Omar Havana/Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik