Kultúra

Tom Cruise megerősítette: jön a Top Gun 2

És már az is megvan, hogy ki lehet a rendezője a 30 éve várt folytatásnak.

Tony Scott 1986-ban készített klasszikusáról már régóta pletykálták, hogy folytatást kaphat, de a rendező 2012-ben bekövetkezett halálakor úgy tűnt, vakvágányra kerül a filmterv. Aztán jött a sztárproducer Jerry Bruckheimer, aki két évvel ezelőtt felkarolta az ügyet és előbb az Icemant játszó Val Kilmerrel, majd a Mavericket alakító Tom Cruise-zal is megegyezett a visszatérésről.

Mostanára pedig odáig jutott a dolog, hogy Tom Cruise tegnap egy ausztrál tévéműsor: a Sunrise vendégeként a produkciót firtató kérdésre hivatalosan is megerősítette, hogy igen: készül a Top Gun 2.

Miként azt a videóban Cruise elmondja, jövőre kezdik majd forgatni a végül 31 évvel az alapfilm után készülő sequelt. A Variety friss értesülései szerint

a Top Gun 2 rendezője a Tron: Örökséget és a Cruise főszereplésével készült Feledést is jegyző Joseph Kosinski lehet.

A cselekményről egyelőre annyi derült ki az elmúlt években, hogy a forgatókönyvet kidolgozó Peter Craig – Justin Marks – Ashley Miller – Zack Stentz szerzőnégyes a modern hadászat csúcsvívmányai: a drónok térnyerése köré építette a sztorit, amelyben a két egykori főhős megpróbálja majd bebizonyítani, hogy a nagymenő pilótáknak továbbra is van helyük a seregben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik