Kultúra

A Stephen King-féle új Az jobban fog hasonlítani a régire, mint hinnéd

Ugyanis ha összevetjük a horror előzetesének snittjeit a tévéfilmmel, nagyon sok hasonlóságot fedezhetünk fel. Videó.

Idén ősszel fog a mozikba kerülni a zseniális Stephen King 1986-ban kiadott Az (It) című regényének új adaptációja, melynek a múlt héten kiadott első előzetese már a megjelenését követő 24 órában olyan brutális nézettségi rekordot döntött, hogy azt várhatóan évekig nem javítja meg egyetlen trailer sem.

A jobbára csak “bohócos horrorként” emlegetett produkcióról eddig is tudtuk, hogy a csaknem klasszikus regény mellett az 1990-ben készült tévés adaptációnak is a “feldolgozása” lesz, hiszen az alkotók már a film munkálatainak kezdetekor jelezték, hogy bizony merítenek majd a kétrészes tévéfilmből. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a történelmi jelentőségűvé vált trailert követően a napokban megjelent videó, amely az új előzetes képsorait a 27 évvel ezelőtti produkció jeleneteivel veti össze. Íme:

Ránézésre tehát sok hasonlóság lesz az új és a régi Az között, így aztán a modern vizuális effektusok, illetve a rövidebb játékidő hatásai mellett igazából az lesz a mozifilm fő kérdése, hogy vajon a förtelmes bohóc Pennywise szerepében Bill Skarsgard is olyan emlékezetessé tud-e majd válni, mint amilyen a nagyszerű Tim Curry volt a tévéfilmben.

A Skarsgard mellett a Stranger Things Mike Wheelerjeként ismertté vált Finn Wolfhard, továbbá az egyébként nem túl ismert Jaeden Lieberher, Sophia Lillis és Javier Botet alkotta szereplőgárdával készülő horrort Andrés Muschietti rendezi. A produkció szeptember 7-én fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik