Kultúra

Szeretnél találkozni Enyedi Ildikóval? Jövő héten megteheted

Ugyanis a Testről és lélekről rendezője több budapesti moziban is közönségtalálkozón fog részt venni.

Már közel 40 ezren látták az Arany Medve-díjas Testről és lélekről című filmet, és a nagy érdeklődésre való tekintettel jövő héten több fővárosi moziban is találkozhat a közönség az alkotást rendező Enyedi Ildikóval.

Az első közönségtalálkozót március 27-én, hétfőn tartják 17 órakor a Filmművész Szövetség szervezésében a Ráday utca 31-ben, ahol természetesen a Berlinale-győztes filmet is levetítik. Kedden az Erzsébet téri Akvárium Klubban az álom témájáról szóló beszélgetés vendége lesz Enyedi Ildikó. Erre az eseményre az alábbi linken lehet regisztrálni.

A New York Művész Páholy művészeti szalonban Juhász Anna március 29-én, szerdán beszélget Enyedi Ildikóval. Pénteken az Uránia Nemzeti Filmszínházban találkozhat a közönség a rendezővel a 18 órai vetítés után.

A közönségtalálkozó-sorozat április 1-jén, szombaton a Művész moziban zárul, ahol 18 órától angol felirattal lesz látható a Testről és lélekről, a filmvetítést követően pedig angol nyelven lesz beszélgetés a rendezőnővel.

Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas, Érdemes művész filmjeivel több mint negyven hazai és nemzetközi díjat nyert el korábban.

Az ugyanazt álmodó szerelmesekről szóló Testről és lélekről (előzetes itt) a cselekménye mellett a szereposztása miatt is roppant izgalmas. Míg a mellékszerepekben Nagy Ervin, Tenki Réka, Mácsai Pál és Jordán Tamás is felbukkan, addig a két főszereplő relatíve ismeretlen: a női főszerepet a Katona József Színház Borbély Alexandrája alakítja, akinek ez az első filmes főszereplése, a férfi főszereplő pedig az a Morcsányi Géza színházi dramaturg, aki a magyar könyvkiadás és irodalmi élet ismert alakja.

Az alkotást március eleje óta játsszák a magyar mozikban – csütörtöktől tíz fővárosi és tíz vidéki filmszínház műsorán szerepel.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik