Kultúra a világ egy fura hely

Tökéletesen működik a világ első, robotok által működtetett hotelje

Na jó, pontosítunk: robotok ÉS dínók alkotják a személyzetet.

A furcsaságairól ismert Japánig kell utaznunk ahhoz, hogy megszállhassunk a világ első, jórészt robotok által működtetett hoteljében, hiszen a Kyushu szigetén fekvő, egy XVII. századi holland város képét idéző Huis Ten Bosch Parkban nyílt Henn-Na Hotel alkalmazottainak kilencven százaléka, azaz 186 fő

mesterséges intelligencia.

A recepcióra lépve három dolgozó fogad minket: egy meglepően élethű recepciós nő, valamint két, londinernek öltözött Velociraptor – de a furcsaságok ezennel nem érnek véget, hiszen csomagjainkat egy robotkar helyezi egy automatikusan mozgó szálítóeszközre, mely a szobánkba viszi azokat, a conciérge pedig megosztja velünk a legfontosabb információkat és a reggelik időpontját.

A szobákhoz sem kulcs, sem mágneskártya nem jár, hiszen az ajtók mellé rögzített arcfelismerő rendszer azonnal felismer minket, és már nyílik is az ajtó, ami mögött a rózsaszínbe és zöldbe öltözött minirobottal, Churi-channal ismerkedhetünk meg, aki hangjelzéssel segít a reggeli ébredésben, mesél az időjárásról, vagy épp a fények erősségét változtatja meg.

A recepció

160308_2445

A segítőkész Velociraptorok egyike

front02

A csomagot hordozó londiner

porter-robot

A csomagmegőrző

robot-cloak-room

A kilátás a szobákból

160308_2164

A szoba, benne egy apró robottal, Churi-channal

room_deluxe

A legolcsóbb, franciaágyas szobák egyébként éjszakánként 15200 jenért, azaz kicsit több, mint 38 ezer forintért vehetők igénybe. Ez egyáltalán nem rossz ár – főként Japán közepén!

Az Atlas Obscura nyomán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik