Mobil

Külön vécépapír van a telefonokhoz Japánban

Újságolvasás helyett, ma már szinte mindenki az okostelefonját böngészi, nem csak utazás, várakozás, kávézás, vagy étkezés közben, de akkor is, amikor éppen kisebb-nagyobb dolgát végzi a mosdóban. Nem is lenne ezzel semmi baj, ha odafigyelnénk a készülék higiéniájára, de sajnos nem tesszük.

Ezért jelennek meg olyan kutatási eredmények, melyek szerint egy átlagember okostelefonján tízszer annyi baktérium fordul elő, mint egy vécéülőkén, és a készülékek túlnyomó többségén kimutathatók az emberi ürülékből származó kórokozók.

A japánok, persze ennek a problémának a kezelésében is messze a világ előtt járnak. Feltalálták az okostelefon-vécépapírt. Az újítást az egyik legnagyobb mobilszolgáltató, az NTT Docomo vezette be az egyik legforgalmasabb tokiói közlekedési csomópont a Narita reptér egyes mosdóiban.

fotó: Docomo
fotó: Docomo

A vécéfülkében a hagyományos vécépapír-adagolók mellett elhelyeztek egy kisebbet is, a telefonok fertőtlenítésére alkalmas lapocskákkal. A tartóra és a papírra is nagy piros betűkkel nyomtatták rá a használati utasítást, utóbbin pedig további hasznos információk vannak arról, hol lehet ingyenes wi-fit találni, illetve milyen applikációkkal tudják lefordítani a turisták a japán feliratokat.

Az okostelefon-vécépapírnak egyelőre a tesztüzeme zajlik, ha minden jól megy, akkor márciustól a repülőtér összes vécéfülkéjében megjelennek majd.

(via: Weird Asia News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik