Kultúra

Csíped Hans Zimmer zenéit? Akkor ezt a koncertsorozatot nem szabad kihagynod

Februárban több magyar városban is felcsendülnek majd a mester legismertebb dallamai.

Februárban egy különleges, egyedi hangzású est keretében Hollywood legjobb filmzenéi Magyarországra érkeznek. A német származású, immár Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmer korunk egyik legismertebb zeneszerzője, akit Hollywood leginnovatívabb tehetségeként tartanak számon. Olyan világhírű filmek dallamait köszönhetjük neki, mint a Gladiátor, Az oroszlánkirály, A Karib-tenger kalózai, az Eredet, A Da Vinci-kód, a Csillagok között vagy A sötét lovag-trilógia. Többek között ezekből a filmekből hallhatunk majd emlékezetes zenéket a közelgő magyarországi koncertturnén.

A februári filmzenei estek sztárfellépője a Dead Can Dance együttes egykori énekesnője, Lisa Gerrard lesz. Hangjával lenyűgöző módon tudja a csendes, mély nyugalmat és a legnagyobb szenvedélyességet kifejezni. Nem véletlen, hogy számos zenei díjra jelölték és gyakran kérik fel filmzenék szerzésére. Az ausztrál énekesnő és zeneszerző a 2000-ben megjelent Gladiátor zenéjén közösen dolgozott Zimmerrel, amelyért aztán Golden Globe-ra is jelölték. Munkásságáról 2006-ban másfél órás dokumentumfilm jelent meg Sanctuary (Szentély) címmel, amelyben olyan illusztris személyek is nyilatkoznak, mint Zimmer vagy Russel Crowe. Az est során Gerrard előadásában a Gladiátor dallamai is felcsendülnek.

Az elektronikus zenét a hagyományos zenekari hangzással mesterien ötvöző Hans Zimmer művei a magyar koncertturnén a 60 fős Monarchia Szimfonikus Zenekar közreműködésében fognak elhangzani, Werner Gábor vezényletével. A felejthetetlen estéhez a csodálatos látványvilág és óriáskivetítők járulnak majd hozzá.

A Hollywood Magyarországon: Hans Zimmer est turné állomásai:

  1. Miskolc – 2017. február 9.
  2. Debrecen – 2017. február 10.
  3. Kecskemét – 2017. február 11.
  4. Győr – 2017. február 12.
  5. Békéscsaba – 2017. február 14.
  6. Pécs – 2017. február 16.
  7. Szeged – 2017. február 18.
  8. Székesfehérvár – 2017. február 19.
  9. Budapest – 2017. február 20.

A koncertekre jegyek kaphatók a Jegy.hu weboldalán. Emitt pedig egy kis ízelítő abból, hogy mire számíthatnak a koncertsorozat előadásaira ellátogató Hans Zimmer-rajongók:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik