Kultúra

Egy halott mozdonyvezetőről fog szólni az év legmókásabb magyar filmje

A Halj már meg! című komédiában az özvegye, a szeretője és a lánya is a Cserhalmi által megformált masiniszta után fog nyomozni. Előzetes.

A márciusban, 55 éves korában elhunyt Kamondi Zoltán utolsó rendezéseként közeleg a mozikba a Halj már meg! című fekete komédia, amely a most megjelent első előzetese alapján igencsak fordulatosnak és még annál is szórakoztatóbbnak ígérkezik.

A történet középpontjában egy hatvanas éveiben járó mozdonyvezető és az ő halála fog állni, melyet követően a felesége, a szeretője és a törvénytelen lánya, na meg sok más a férfi múltjából előbukkanó kétes karakter is az után kezd el nyomozni, hogy mégis ki volt az a férfi, akit ők szerettek. Majd meghalnak majd azért, hogy megtudják: melyiküket szerette igazából a férfi, és mégis hol rejtegette kettős életének fantasztikus gyümölcsét. Hőseink “halálos küzdelmeik” során egy szatirikus komédia kellős közepén találják majd magukat, amelynek bűnös gyökerei egészen a nyolcvanas évekig fognak visszanyúlni.

A Kováts Adél, Ónodi Eszter, Pájer Alma Virág, Csákányi Eszter, Hegedűs D. Géza, Cserhalmi György, Törőcsik Mari, Koncz Gábor, Kőszegi Ákos, Mucsi Zoltán, Kulka János alkotta szereplőgárdával forgatott Halj már meg! december 1-jén fog a mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik