Kultúra

Rangos díjat nyert a Kövesd Donalt Európába! budapesti epizódja

A Food Network főzős sorozatát a turisztikai jellegű filmek nemzetközi fesztiválján díjazták.

A Kövesd Donalt Európába! című sorozat Budapesten forgatott epizódja kapta a különdíjat a Tourfilm nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Vary-ban. A fiatal séf, Donal Skehan főzős műsora nem először aratott itt sikert: tavaly a szintén a Food Network csatornán látható széria Kövesd Donalt Vietnámba! című első évada a seregszemle fődíját vihette haza.

Food Network
Food Network

Az International Festival of Touristic Films – Tourfilm a világ legrégebbi nemzetközi filmfesztiválja, amely turisztikai jellegű filmeket sorokozat fel. A fesztivál célja hogy bemutasson, és elismerjen olyan filmeket, amelyek elősegítik az idegenforgalom fejlődését, növekedését. Idén 49. alkalommal rendezték meg a cseh Karlovy Vary-ban október 6 és 8 között. 197 alkotás érkezett 45 országból, 4 kategóriában a fesztivál nemzetközi pályázatára.

Az elismert szakemberekből álló zsűri a “TV és online műsor” kategóriában ítélte oda a különdíjat a Kövesd Donalt Európába! Budapesten készült epizódjának.

A kategóriában esélyes 22 film közül a fődíjat a Voyager: Funky Nassau c. alkotás kapta.

Az említett részben Donal Skehan, a népszerű gasztro-vloggerből lett szakács és műsorvezető Budapestet járja be, hogy a magyar gasztronómia néhány különlegességét bemutassa a nézőknek. Útja során Jókuti András, azaz a Világevő és Világető blogok írója kíséri. Először is Trabantba ülteti a fiút, és – miután megmutatja neki a város néhány nevezetes épületét, látványosságát – elviszi lángosozni. Ezután az egyik legnagyobb haza gasztronómia eseményre, a Gourmet Fesztiválra látogatnak el. Donalnak meg kell kóstolnia az az évi tematikus ételt, a paprikás csirkét. Ezzel semmi gondja nincs, de a Bock Bisztro strandján kínált kakashere pörkölt kissé zavarba hozza. Ám egy kupica pálinka legurítása után bátran megkóstolja, sőt végül egy egész tányérral fogyaszt el belőle. Végül a Cukorka boltba megy, hogy megismerjen egy különleges eljárást, és maga is részt vegyen a szívecske formát rejtő cukor elkészítésébe.

Food Network
Food Network

Amikor a tévécsatorna anyavállalata, a Scripps Networks felkért a sorozat forgatásához, nyomban igen mondtam. Nagyon vártam, hogy elutazhassak Budapestre, és kipróbáljam a helyi ételeket.  Erre tavaly májusban került sor, igazi élmény volt, és most hallva a díjról, már örülök, hogy nem visszakoztam gyáván a kakashere kipróbálásától sem.

– kommentálta a Tourfilmen elért eredményt Donal.

A szakács a sorozatban további 9 helyszínre látogatott el, többek közt Isztriára, Hollandiába, Olaszországba és Svédországban. A Kövesd Donalt Európába! Magyarországon idén év elején volt látható a Food Network csatornájának műsorán.

Forrás: Food Network Magyarország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik