Kultúra

Az élre lőtte magát Ben Affleck az amerikai mozikban

A könyvelő című akcióthriller vette át a vezetést A lány a vonatontól, amelyet még Kevin Hart humoros dokumentumfilmje is lenyomott.

Nem tartott sokáig A lány a vonaton tengerentúli uralma, ugyanis alig egy héttel az élre törését követően már le is győzetett a thriller, méghozzá egy másik thriller által: a 24,7 millió dollárral nyitó A könyvelő verte meg a 11,9 milliót gyűjtő regényadaptációt. Ráadásul még a Kevin Hart: What Now? című doksifilmnek is sikerült becsúsznia a múltheti éllovas elé, amelynek mindössze 10 ezer dollár hiányzott ahhoz, hogy legalább az ezüstérmet megtartsa. Apropó ezüst: a legutóbb még második Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 8,9 millióval visszaesett negyediknek és hozzá hasonlóan kettőt bukva a bronzot az ötödik helyre cserélte a Mélytengeri pokol, amely 6,3 milliót szedett össze.

Mark Wahlberg olajkutas katasztrófafilmjét a többiekkel ellentétben csupán egy pozíciót veszítő Gólyák követik 5,6 millióval hatodikként, míg a hetedik 5,2 millióval az A hét mesterlövész lett, amely egy hete még negyedik volt. Hetedikből lett nyolcadik a Middle School: The Worst Years of My Life című tini vígjáték 4,2 millióval, kilencedikként pedig a korábban két hétig is uralkodó, egy helyet rontó Sully – Csoda a Hudson folyónt futott be 2,9 millió dollárral. A listát aktuális a hét vesztese címet is kiérdemlő The Birth of a Nation zárja, amely 2,7 milliót kuporgatva a hatodik pozícióból zuhant hátra utolsónak.

Amilyen gyengén teljesít a mezőny, sanszos, hogy akárcsak A hét mesterlövész, Vándorsólyom kisasszonyék és A lány a vonaton esetében, úgy A könyvelő elsősége is tiszavirág-életű lesz, miután az Államokban a héten mutatják be a Ewan McGregor rendezésében és főszereplésével készült Amerikai pasztorált és a Tom Cruise-féle Jack Reacher 2-t (előzetes itt) is, amelyek egyaránt esélyesek a trón megkaparintására.

A hétvégi USA TOP 10 (október 14. – október 16.):

1. A könyvelő – Hétvégi bevétel: $24,7m. Összbevétel: $24,7m. Gyártási költség: $44m.
2. Kevin Hart: What Now? – Hétvégi bevétel: $11,98m. Összbevétel: $11,98m. Gyártási költség: $10m.
3. A lány a vonaton
– Hétvégi bevétel: $11,97m. Összbevétel: $46,5m. Gyártási költség: $45m.
4. Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
– Hétvégi bevétel: $8,9m. Összbevétel: $65,8m. Gyártási költség: $110m.
5. Mélytengeri pokol
– Hétvégi bevétel: $6,3m. Összbevétel: $49,3m. Gyártási költség: $110m.
6. Gólyák – Hétvégi bevétel: $5,6m. Összbevétel: $59,1m. Gyártási költség: $70m.
7. A hét mesterlövész – Hétvégi bevétel: $5,2m. Összbevétel: $84,8m. Gyártási költség: $90m.
8. Middle School: The Worst Years of My Life – Hétvégi bevétel: $4,2m. Összbevétel: $13,7m. Gyártási költség: $8,5m.
9. Sully – Csoda a Hudson folyón – Hétvégi bevétel: $2,9m. Összbevétel: $118,3m. Gyártási költség: $60m.
10. The Birth of a Nation – Hétvégi bevétel: $2,7m. Összbevétel: $12,2m. Gyártási költség: $10m.

Forrás: Box Office Mojo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik