Kultúra

Most már biztos, hogy pocsék lesz Nicolas Cage csatahajós mozija

Ezt a USS Indianapolis című produkció új előzetese bizonyítja, amely minden drámaisága ellenére irtó nevetséges.

Nicolas Cage atombombát szállít, hajótörést szenved és cápákkal verekszik.

– továbbra is így foglalható össze a USS Indianapolis: Men of Courage című alkotás, amelyhez a még májusban napvilágot látott első előzetes után most megérkezett az annál látványosabb, de egyszersmind röhejesebb második trailer. Az Egyesült Államok első atombombájának darabjait szállító USS Indianapolis híres-hírhedt történetét feldolgozó filmben az Oscar-díjas Nicolas Cage ugyan szemlátomást próbálkozik, de a túltolt drámaiság és a gagyi vizuális effektusok már a kedvcsinálóban megölik a filmet.

Hannibal Pictures
Hannibal Pictures

A produkció a II. világháború végén a japánok által elsüllyesztett USS Indianapolis legénységéről szól. Cage Charles Butler McVay kapitányt alakítja, aki az 1196 fős állományból 300 embert a hajóval együtt azonnal elvesztett, miközben a többiek számára csupán ekkor kezdődtek az igazi megpróbáltatások. A hosszú napokig az óceánon hánykolódókat elsősorban nem is a kiszáradás és az éhhalál, hanem az odaözönlő cápák hada fenyegette, merthogy az állatok egymás után ragadták el a tengerészeket. Végül mindössze 316-an menekültek meg, a többiek a gyilkos bestiák áldozataivá váltak.

Cage mellett az alkotásban az új évezredben sokáig drogproblémákkal küzdő és a börtönt is megjáró Tom Sizemore, továbbá az egykor Megtorlót is játszó Thomas Janes és a néhai Paul Walker öccse, Cody Walker játssza a mellékszereplőket. A USS Indianapolis: Men of Courage tegnap óta már elérhető az Amazon Prime-on, de mostanra az is eldőlt, hogy végül az amerikai mozikban is bemutatják majd, méghozzá november 11-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik