Kultúra

Nicolas Cage atombombát szállít, hajótörést szenved és cápákkal verekszik

Mindezt egy filmben: a USS Indianapolis: Men of Courage című háborús drámában, amely az elsüllyesztett hadihajó tragédiájáról szól. Trailer.

Az Egyesült Államok első atombombájának darabjait szállító USS Indianapolis híres-hírhedt történetét dolgozza fel az Oscar-díjas Nicolas Cage főszereplésével készülő USS Indianapolis: Men of Courage című alkotás, amelyet a ’80-as évek vége óta színészként és direktorként is tevékenykedő Mario Van Peebles rendez.

A Men of Courage a II. világháború végén a japánok által elsüllyesztett USS Indianapolis legénységéről fog szólni. A filmben Cage Charles Butler McVay kapitányt alakítja, aki az 1196 fős állományból 300 embert a hajóval együtt azonnal elvesztett, miközben a többiek számára csupán ekkor kezdődtek az igazi megpróbáltatások. A hosszú napokig az óceánon hánykolódókat elsősorban nem is a kiszáradás és az éhhalál, hanem az odaözönlő cápák hada fenyegette, merthogy az állatok egymás után ragadták el a tengerészeket. Végül mindössze 316-an menekültek meg, a többiek a gyilkos bestiák áldozataivá váltak.

Cage mellett az alkotásban az új évezredben sokáig drogproblémákkal küzdő és a börtönt is megjáró Tom Sizemore, továbbá az egykor Megtorlót is játszó Thomas Janes és a néhai Paul Walker öccse, Cody Walker játssza a fontosabb mellékszereplőket. A USS Indianapolis: Men of Courage premierdátuma jelenleg még nem ismert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik